6 dôvodov, prečo by si mala nosiť žltú

Žltú milujem už dlho. Pred časom som si premazávala staré príspevky z blogu (ktoré boli už fakt viac hanba ako pýcha) a zistila som, že som už pred štyrmi rokmi tvorila rôzne koláže (moje kvality grafika boli na bode mrazu) zo žltého oblečenia a písala som, ako tento odtieň milujem. A po mojej bohatej praxi v jeho nosení vám prinášam pár dôvodov, prečo by ste ho mali začať nosiť aj vy. A už hneď dnes

Pozornosť zaručená

Žltá farba je pre ľudské oko veľmi výrazná a nápadná, a preto sa často používa na upútanie pozornosti. Nie nadarmo sa vyskytuje v logách značiek – Lidl, DHL, McDonald´s, Shell, ChupaChups, Ikea, Nikon a veľa veľa iných. Žltú dokonca obsahujú aj výstražné značky, kde hrozí nejaké nebezpečenstvo. A taktiež nie je náhoda, že taxíky vo veľkom počte miest sú žlté. Predstavte si, že by boli strieborné alebo modré. V žltom prevedení ich jednoducho neprehliadnete. A tak to bude aj s vami, ak zvolíte žlté oblečenie.

Budete hviezdami

Ak sa chystáte na nejakú spoločenskú udalosť, kde nechcete zaniknúť v dave malých čiernych šiat, zvoľte žlté. Napríklad svadba Harryho a Megan – áno, nevesta bola krásna, následne si zrejme každý pamätá Victoriu Beckham a Davida, ktorý vyzeral ako z magazínu… No a potom snáď každému utkvela v pamäti Amal Clooney, ktorá mala na sebe nádherné žlté šaty, žltý klobúk a doslova žiarila. A čo taký film La La Land? Každému sa asi ako prvý vybaví oficiálny vizuál, kde Ryan tancuje s Emmou a ona má na sebe nádherné žlté šaty.

Skvele ladí s dovolenkovým opálením

Áno, biele oblečenie vyzerá na opálenom tele pekne, no so žltým sa z vás stane exotická kráľovná leta. A najmä, ak ho ešte skombinujete s doplnkami v inej sýtej farbe.

Instantné zlepšenie nálady

Žltá je farba energieslnka. Pre väčšinu ľudí pôsobí stimulačne, teplo a pozitívne, a preto sa pri pohľade na ňu snáď každému aspoň trošku zlepší nálada. Mám odskúšané, že keď mám zlú náladu alebo je vonku pochmúrne počasie, žlté oblečenie zlepší náladu nielen mne, ale dokonca naň pozitívne reaguje aj moje okolie.

Odpútajte od nedokonalostí

Túto funkciu módy obzvlášť zbožňujem. To, že oblečenie nezakryje len naše telo, ale si prostredníctvom neho môžeme opticky vykúzliť krajšiu postavu alebo môžeme odpútať pozornosť od čohokoľvek, čo sa nám na našom tele nepáči. Ako som písala vyššie, žltá je nápadná, a preto si ju napríklad ja dávam na miesto, kde chcem pritiahnuť pozornosť, práve žltú. V praxi – mám širšie boky, a tak si rada obliekam dobre sediace rifle alebo voľnejšiu sukňu a na vrch si dám žltú košeľu alebo top, ktorý pritiahne pozornosť.

-10 rokov

Som zástancom toho, že čím staršia dáma, tým viac farieb a najmä žltej by mala nosiť. Žltá je totiž hravá, svieža, energická a teda aj opticky omladzujúca. Som smutná, že na Slovensku je zvykom sa vo vyššom veku obliekať do tmavých farieb. Staršie dámy si myslia, že farby už nie sú pre nich a keby si n seba dali napríklad spomenuté žlté šaty, spoločnosť by ich brala v zmysle „chcela stará mladou byť.“ A to predsa vôbec nie je pravda, stačí, keď dáma zvolí vhodný strih. Vezmime si napríklad takú Jennifer Lopez, ktorú veľmi často vidieť v žltej a vždy vyzerá geniálne a energicky. Však by ste nepovedali, že bude mať 50 rokov?

Čo mám na sebe?

Overal – ANSWEAR

Košeľa – ANSWEAR

Topánky – CCC Shoes

Klobúčik – staručký

Za fotky srdečne ďakujem Gabrielke Ujcákovej.

1 Comment

  • Reply
    30 crazy farebných letných šiat do 30 eur – The Stylemon
    23. júna 2018 at 13:21

    […] Ak môj blog alebo moje sociálne siete sledujete už nejakú chvíľku, asi už viete, že milujem žltú. Je to úžasná farba, ktorá vám v momente dodá energiu a zlepší vám náladu. Na letné šaty je preto tento odtieň ako stvorený a ak potrebujete viacej dôvodov, prečo nosiť žltú, prečítajte si tento môj starší článok. […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.