Ako bolo na Sashe v tržnici a čo som si kúpila?

Jedného dňa mi na Facebooku pípla pozvánka na Sashe v Tržnici. Keďže samotné Sashe a aj danú udalosť veľmi dobre poznám, neváhala som a dátum som si poznačila do diára. Na akciu som sa tešila o to viac, že ma pozvali aj samotní organizátori. Bola som veľmi poctená, a tak som v stredu 23.5. hneď na otvorenie o 14.00 dobehla, aby som videla všetky tie nádherné kúsky ešte predtým, než sa rozpredajú.

Hneď po príchode som musela skonštatovať, že bratislavská Stará tržnica je na danú udalosť ako stvorená a dodáva jej zvláštne čaro. Všade navôkol stáli rozostavané stánočky, v ktorých šikovní slovenskí predajcovia, umelci a značky s hrdosťou vystavovali plody svojej práce. Do tržnice sa zmestilo všetko od výmyslu sveta, čo sa pýšilo adjektívom slovenské – krásne oblečenie, skvostná bižutéria, nádherné sukne a iné kúsky s folklórnym motívom, pestrofarebné ponožky či dokonca obojky pre psíkov, roztomilé detské oblečenie, ručne maľované misky a iné bytové doplnky, kúsky z recyklovaných materiálov, ultrafotogenické kvetinové čelenky a veľa veľa iného. Návštevníci si zároveň mohli pochutiť na skvelom jedle, odfotiť sa pri živej fotostene či poleňošiť si na Tuli vakoch.


Keď som sa z vrchného poschodia rozhliadla na všetky stánky, na um mi prišlo jedno… Koľko talentovaných, šikovných a skvelých ľudí na Slovensku máme!!! Sú to ľudia, ktorí nelenia a aktívne robia maximum preto, aby robili to, čo milujú, čo ich napĺňa a čo je pre nich zmyslom života. A to je na tom to krásne. Pretože, keď si kúpite kúsok od takéhoto človeka, nekupujete si hocijakú vec. Kupujete si vec s dušou, do ktorej dal daný človek svoju energiu a lásku. V tržnici som videla všetkých predajcov usmievať sa a s nadšením sa so zákazníkmi rozprávať, s hrdosťou hovoriť o pôvode vzorov, o materiáloch, tvaroch či o tom, koľko času ich stála výroba jedného kúsku. A práve takýto prístup vo veľkom hypermarkete, určite a zhodneme, nezažijete.


Najskôr som nechcela písať o mojich konkrétnych preferenciách medzi výrobcami, no keďže mi ohľadne toho písalo veľké množstvo z vás, skúsim spomenúť tých výrobcov, ktorí vo mne zanechali najväčší dojem, aj keď skvelí boli všetci. Prvou značkou, ktorú poznám a mám už od nej niečo, je Abraka. Vyrábajú skvelé športové oblečenie s nádhernými potlačami, ktoré aj ja sama nosím na jogu. Špecialitkou je však to, že látky sú vyrobené z recyklovaných PET fliaš a poviem vám, nezbadali by ste to! Ďalej ma zaujala značka Champeriko, ktorá predávala sukne s vajnorským ručne maľovaným vzorom za úplne prijateľné ceny. Po sukniach sa však zaprášilo a ja sa vôbec nečudujem. Svojimi farbami, ktoré na mňa svietili už zďaleka (a tiež kvôli rozkošnému psíčkovi) ma zaujala značka WEIM. Ak chcete svojmu psíkovi dopriať krásny a kvalitný obojok alebo frajerskú šatku či motýlika s ľudovým vzorom, kliknite si na nich. Značkou, ktorú som chcela navštíviť a kúpiť si od nej kúsok je RIVICA. RIVICU sledujem na Instagrame už dlho a tie sukne sú láska na prvý pohľad. Keď som prišla a s pohľadom ako nepríčetný závislák som išla po žltej vzorovanej sukni ako pes po údenom, pani majiteľka sa len usmiala. Vraj ma ako blogerku pozná, keď sukňu šila, myslela pritom na mňa a zrejme si ma tak aj privolala. Krásne, no nie? Krásne sukne som však videla u viacerých predajcov, napríklad Princesa používa tiež ľudový motív. Obkukala som aj kozmetiku a najviac ma zaujala ponuka u 2SIScosmetics a Ponio. Na istotu, že si nejaký kúsok kúpim, som išla ku značke Lull, ktorú tiež poznám z Instagramu a páči sa mi najmä úžasná kvalita materiálov a pohodlné strihy. Takto by som však mohla pokračovať a písať donekonečna, lebo u väčšiny predajcov som našla niečo krásne (detské oblečko som veru radšej veľmi neobzerala).

Kúsky, ktoré som si kúpila
Modré tričko HONEY – Lull
Žltá sukňa s bodkami – Rivica
Ružové náušnice – LukZu Design
Čerešničkové náušnice – HogoFogo
Legíny s kvetinami – Abraka
Tričko LEČO – Mešuge

Za krásne fotky srdečne ďakujem Maťke Cimermanovej.

2 komentáre

  • Reply
    Viki
    28. mája 2018 at 13:34

    sashe je super 🙂 a kúpila si si naozaj krásne veci 🙂

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

  • Reply
    5 českých a slovenských značiek, ktoré sa oplatí sledovať! / časť 1 – The Stylemon
    30. júna 2018 at 17:33

    […] a jej pestrofarebné sukne sledujem už dlhšie a prvú som si zadovážila na Sashe v tržnici a musím povedať, že ju vďaka originálnemu dizajnu a príjemnému materiálu nosím teraz […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.