Ako sa správa dáma?!

Už sa vám stalo, že ste sa niekedy príliš uvoľnili alebo spravili niečo, na čo vám niekto z okolia povedal: „ale takto sa dáma nechová“ alebo „toto dámy nerobia“, poprípade „takto dámy nerozprávajú.“ Presne toto som si vypočula od frajera, keď sme fotili tento outfit. Ja – novodobá antická víla (trepem zasa ako vždy) v dlhočizných rozprávkových maxi šatách a v lodičkách s opätkami. Holt, a jeden z tých opätkov sa mi na tých krásne nerovných brnenských chodníkoch nalomil. Zanadávala som si, ale viete ako – tak od srdca, aby som vypustila hnev, keďže to boli moje obľúbené lodičky a nosím ich už roky. Frajer hneď zahlásil, že dámy takto nerozprávajú (popritom on nadáva ako Pohan, ale o tom potom). A ako sa teda tie dámy majú správať?

Podľa mojich bohatých 25 ročných sociologických štúdií by teda dámy nielenže nemali nadávať, ale do úst by nemali zobrať žiadne záporne citovo zafarbené slovo. Taktiež dámy negrgajú a nevypúšťajú nikde nič okrem toaliet. Aj tie by mali dámy nazývať toaletami, a nie záchodmi alebo nebodaj „hajzľami.“ Dámy sa vždy pýtajú, či smú ísť na toaletu a či ich na sekundu ospravedlníte a nikdy nepovedia (pre mňa takú bežnú) frázu „postráž mi veci, idem šťať.“

Dámy sú vždy dokonale upravené, nech sa deje čokoľvek a nech sú kdekoľvek. Pravú dámu nikdy neuvidíte ráno vysýpať smeti v storočných teplákoch ešte so včerajším make upom na tvári. Dámu nikdy neuvidíte vrieskať na koncerte o štvrtej ráno v prvej rade a vždy vie, kedy bolo už dosť alkoholu a povoľnej zábavy a vždy so všetkým skončí presne vtedy, kedy cíti, že už má dosť (to je presne ten moment, kedy sa bežné ženy „nedámy“ ešte len rozbiehajú). Pravé dámy si nikdy nikde nevykladajú nohy (presne tak, ako si si ty minule vyložila tie spotené čvachty v buse). Vykladajú si ich len doma na gauči, aby im ich džentlmen jemne namasíroval. Dámy tiež nenosia oblečenie kratšie ako po koleno. Ani v štyridsať stupňových horúčavách by si na nich nikdy nevidela roztrhané rifľové krátke šortky, z ktorých trčí polka zadku.

Zaujímavé je aj správanie dvojice dáma a spomínaný džentlmen, ktorý chudák každý večer masíruje nohy o dušu a pripravuje šampanské s jahodami ako na páse. Pravá dáma pri aute vždy počká, kým jej džentlmen otvorí dvere. Takisto nevojde do podniku prvá, vždy si ochotne nechá v podniku prisunúť stoličku, keď si sadá a pri odchode sa od stola nepohne, kým jej džentlmen s úsmevom na tvári nepomôže obliecť sako. No, toto je tiež pekná ilúzia, pretože vo vzťahu – bežná žena (nedáma) a obyčajný chlap, je tomu všetko inak. Normálne žena si otvára dvere na aute vždy sama, a to vždy nadávajúc, lebo má plné ruky a nemôže čakať na toho svojho motáka, čo zabudol, kým obíde auto a dvere otvorí. Normálna žena (nedáma) vždy vkráča do podniku ako prvá, lebo ten jej somár vždy otvorí dvere a zastane a díva sa pol minúty ako slepý (pričom ona za ten čas stihne vojsť, pohotovo nájsť perfektné miesto na sedenie a obzrieť dnešné menu). Nečaká, kým jej chlap prisunie stoličku, lebo vie, že by to skončilo ako v skrytej kamere a namiesto prisunutia by stoličku s hlasným smiechom odtiahol. Nedáma tiež nečaká, kým jej chlap galantne pomôže obliecť sako pri odchode, pretože bežný chlap hodinu maturuje, kde má to asymetrické čudo rukáv.

Čo mám na sebe?

Maxi šaty – SHEIN,

kabelka – Love Moschino,

náušnice – Aliexpress.

 

2 komentáre

  • Reply
    Rose Tascher
    27. júla 2017 at 21:32

    Opět úžasně napsaný článek :))

  • Reply
    Kitti. ♥ thestyletale.blogspot.com
    28. júla 2017 at 0:51

    Tak tento článok ma pobavil 😀 A k outfitu – tie šaty sú nádherné ♥ sedia ti a majú peknú potlač 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.