DIY tričko s trendovými vypchávkami

Nestáva sa často, že mi doslova hlavu popletie nejaký módny trend. Väčšinou si “idem svoje” a nosím to, čo sa mi páči a nehľadím na to, či je to v kurze alebo som 100 rokov za opicami. Práve naopak – čím nejakú vec v uliciach a v obchodoch vidím menej, tým viac sa mi páči. Momentálne sa však stal pravý opak a, čuduj sa svete, zapáčili sa mi ramenné vypchávky na klasických tričkách. Vlastne, mám s nimi verný módny vzťah už dlho, veď sa predsa nachádzajú na každom druhom retro kúsku, ktorý vyňuchám vo vintage sekáči. Rôzne blúzky, saká či topy s ramennými vypchávkami, to je moje. Najnovším trendom sú však spomínané vypchávky na obyčajnom bavlnenom tričku. Čiže na niečom, na čom by ste ich možno nečakali. A keďže bavlnené oversize tričko už doma mám, rozhodla som sa vám priniesť DIY tip, ako si takéto trendové tričko vyrobíte za pár minút aj doma.


Vdýchnuť nový život nejakej veci sa dá aj inak než prerobiť si staršie tričko. Videli ste už článok, ako sa zo starých dubových sudov stávajú nové štýlové hodinky?

HODINKY A UDRŽATEĽNÁ MÓDA: ČO MAJÚ SPOLOČNÉ?


Čo budete potrebovať a aký je postup?


Tričko, ktoré je vám na ramenách trochu väčšie, ramenné vypchávky, nožnice, ihlu a niť.


Zohnať na projekt vhodné tričko je najkľúčovejšie. Musí byť oversize a malo by vám byť na ramenách veľké, pretože kus rukávu budeme zahýnať dovnútra pod vypchávku a šev, ktorý pretŕča cez rameno, keď je vám tričko veľké, následne s vypchávkou vytvorí efekt výrazných ramien. Ak také doma nemáte, odporúčam navšíviť partnerovu skriňu alebo pánske oddelenie v sekáči, kde určite nájdete parádne oversize tričká.


Strihajte približne 5 cm od ševu, keďže látku budete neskôr zahýnať smerom dovnútra pod ramennú vypchávku.


Teraz zahnite odstrihnutú časť dvakrát dovnútra, aby sa látka nepárala a okraj bol začistený, a zašite ho.


Keď je odstrihnutý okraj začistený, vsuňte dovnútra ramennú vypchávku. Hrubšia časť vypchávky by mala smerovať smerom von od ramena a jej koniec by mal byť súmerný so ševom, kde je ramenná časť na tričku zošitá s rukávom (viď obrázok). Následne zvyšnú pretŕčajúcu látku zasuňte smerom dnu pod vypchávku.


Nakoniec prišite vypchávku k tričku a taktiež aj zasunutú látku z rukávu k vypchávke, čím ju elegantne zakryjete.


No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.