Ako nosiť rúško módne a štýlovo?

Je to už istý čas, čo sa nám doslova zo dňa na deň otočili životy a kvôli korone sa udialo obrovské množstvo zmien. Jednou z tých, ktoré sa dotýkajú všetkých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie či zamestnanie, je nosenie rúšok. Musíme ich nosiť všetci a všade, a tak sa dostali do šatníka nás všetkých. Ja a moje milé kolegyne, módne blogerky, sme rúška začali zaraďovať aj do našich ouftitových inšpirácií, keďže ide o niečo, čo je našou každodennou súčasťou a budeme ho, nazdávam sa, nosiť ešte pomerne dosť dlho. Ak aj vy už po tých dlhých týždňoch strácate inšpiráciu, ako rúško nosiť, tak aby plnilo aj (samozrejme, tú oveľa menej podstatnú) módnu funkciu, čítajte ďalej a nechajte sa inšpirovať. Pretože rúško nemusí byť len doplnkom preventívnym, ale aj módnym.

Či chceme alebo nie, rúško (áno, v slovenčine má mužský rod a ženský má u bratov v Česku) sa stalo našou súčasťou a na rok 2020 budeme ešte všetci dlho spomínať. Keďže v dobe písania tohto článku bez rúška ani nemôžete vyjsť na ulicu v meste, ako milovníčke módy mi napadla jedna otázka – prečo si nosenie rúška nespríjemniť? Nosiť môžete také, ktoré oživí váš outfit alebo také, ktoré ho vhodne minimalisticky doplní. Je skvelé, že aj rôzne slovenské módne značky majú v ponuke rúška so svojimi dizajnmi, čo je výhrou pre obe strany – vy máte krásne rúško a podporíte slovenskú značku a ona vďaka vám v tejto neľahkej dobe prežije.

Rúško zladené do bodky s outfitom


To, že máme svetovú pandémiu neznamená, že by ste mali módu a pekné oblečenie odložiť bokom. O to viac, ak ste jej milovníčkou. Veď predsa, drvivá väčšina z nás zostáva stále prevažne d domácej izolácií, kde striedame len legíny s teplákami a najväčším módnym výstrelkom sú farebné ponožky. Teda, aspoň u mňa to tak je už pár týždňov. Iste mi dáte za pravdu, že najväčšia a najšpeciálnejšia príležitosť na vyobliekanie sa, je cesta do obchodu. Tak prečo si ju nespríjemniť a nenechať módu a to naše krásne oblečenie, aby nám zlepšilo náladu? Rúško môžete veľmi jednoducho a ľahko zladiť aj so svojim viacfarebným outfitom. Stačí si len vybrať jednu farbu z neho a k nej ho prispôsobiť. V mojom prípade to bola zelená, ktorá sa nachádza aj na topánkach a melónikoch.


Celá v jednom tóne

Väčšina z nás počas týchto dní akosi hybernuje. Alebo mám ten pocit len ja? Akoby sa totiž zastavil nielen chod obchodov a firiem, ale aj nás ľudí. Aj keď, už sa to pomaly začína rozbiehať. Dajte svetu kopanec na zobudenie v podobe poriadne výrazného outfitu, ktorý bude v jednej farbe – rúško nebude výnimkou. Čo hovoríte na tento môj sýtočervený?

Rúško a doplnky

Môžete to poňať ako ja na týchto fotkách, teda divoko a farebne. Ak ste však minimalisti, skúste si na seba obliecť neutrálnejšie oblečenie – biely, čierny, béžový či denimový outfit a rúško napríklad zlaďte s módnym doplnkom. Ja som zvolila slnečné okuliare Eyerim, s ktorými som zladila svoje červené rúško.

Zlaďte sa s partnerom

Rúška s maľbou podľa vlastného výberu vám urobí MIKO 🙂

Ešte šťastie, že rúška nemusia nosiť psy, lebo ja by som sa ladila aj s nimi! V ponuke u rôznych značiek či návrhárov nájdete aj rúška, ktoré môžete ladiť so svojim partnerom. Veď prečo nie? Keď ich z nejakej krabice vytiahnete po desiatich rokoch, garantujem vám, že budete mať na čo spomínať.

Rúško a oblečenie z rovnakej látky

Rivica vám dokonca ušije sukňu a rúško z rovnakej látky! To považujem za povýšenie rúškovej módy na najvyšší level. Samozrejme, nikto z nás asi nie je nadšený, že musíme túto vecičku nosiť a určite všetci chceme, aby to už celé skončilo, no toto neľahké obdobie prežijeme ľahšie, keď si ho spríjemníme. Napríklad, my ženy s krásnym rúškom, ktoré bude vyrobené z úplne rovnakej látky ako iný kúsok nášho oblečenia. Určite dostanete v takomto outfite aj rúškový kompliment!


Rúšková inšpirácia (nielen) od milovníčok módy


@zuzana_caputova

Ako prvou začnem našou prvou dámou – Zuzana Čaputová totiž týmito šatami a zladeným rúškom vpočas jedného z prvých dní nariadenia jeho povinného nosenia zbúrala nielen slovenské internety, ale aj tie svetové. Tlieskam!

@laflorita.sk

Katka je ďalším príkladom, ako skvele spolu vyzerajú šaty a rúško ušité z rovnakej látky. Ona je však úplne iná liga, keďže si nielen rúško, ale aj celé šaty ušila sama!

@denisa.vysnovska

Deniska má outfitov s rúškom hneď niekoľko, na tejto fotke však máte aj celkom peknú inšpiráciu na účes, ktorý sa k rúšku hodí. Ono totiž pôsobí trochu vážne a určite aj smutne, a tak sa dievčenské nežné drdoly k nemu veľmi hodia.


@jankatopanka

Janka taktiež vytvorila outfit, v ktorom maskáčové rúško krásne ladí s nohavicami, pretože je ušité z rovnakej látky. A verím tomu, milé dámy, že toto rúško by sa páčilo aj vašim polovičkám.

@drews_beauty

Drew vytvorila nádherne farebný outfit s rúškom, ktoré je dokonca taktiež od slovenského dizajnéra. Nádhera!

@lapkinn

Novopečená maminka Linda to momentálne nemá ľahké. Ako písala na svojom Instagrame, kvôli momentálnej situácií ani nemohla mať svojho manžela Dominika pri pôrode. Aj ona je však dôkazom, že počas týchto dní môžete vymyslieť aj krásny štýlový outfit, v ktorom sa budete cítiť pekná a aspoň trošku vďaka jeho vymýšľaniu prídete na iné myšlienky.


@lauismyname

Moja blogerská kolegynka Laura vyčarovala takýto minimalistický outfit. Ak sa ňou inšpirujete a budete podobný vymýšľať aj vy, pokojne si požičajte košeľu zo šatníka svojej polovičky.

@barborabakos

Barborka tento outfit pridala na Instagram ako jedna úplne z prvých, ktoré skombinovali rúško s outfitom. Síce v ňom nie sú farbičky a ani nevidno Barčin pekný úsmev, ale aj teraz, po takmer dvoch mesiacoch sa mi veľmi páči.

@modnamamka

Miu som objavila len nedávno a myslím si, že to bolo dokonca práve vďaka tomuto čarovnému outfitu. Kedysi som kombináciu červenej a ružovej z duše neznášala. Teraz je to pravý opak a tieto dva odtiene úplne zbožňujem. A tu máte dôkaz, že spojenie červenej, ružovej a rúška môže vyzerať aj veľmi elegantne a žensky.


@janatini

Janka, náš módny Hollywood, vás zasa môže inšpirovať, ako nosiť rúško v ležérnom outfite so štipkou pánskeho štýlu. Takže, milé dámy. Nabudúce, keď sa pôjdete prejsť do prírody, žiadne tepláky!

@stanclova.ivana

U Ivky absolútne neviem, ktorý jej outfit sa mi páči najviac. Ona je totiž moja krvná skupina a rovnaká milovníčka farieb v móde. Do tohto článku som však vybrala tento jej outfit v krásnych pastelových farbách, ktoré sú na jar ako stvorené. Taktiež zladila rúško s celým outfitom a taktiež je dizajnérske. Klaniam sa!

@sagistyle

Radka je taktiež spomenutý vyšší level, lebo sa taktiež venuje šitiu. Tak ako som ja zladila rúško s celočerveným outfitom a vytvorila tak naozaj výraznú kombináciu, tak vytvorila aj ona takýto modrý energický outfit.


1 Comment

  • Reply
    To najlepšie z roku 2020 - The Stylemon
    7. januára 2021 at 17:31

    […] Žltá od rúška až po členky. Ktovie, kedy tie rúška zložíme dole. Keby ste potrebovali inšpiráciu, ako ich naďalej nosiť trošku štýlovo, čítajte tento článok. […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.