Štýlový crop top z priateľovho poškodeného trička

Kde sa vzalo, tu sa vzalo. Jedno červené kvalitné bavlnené tričko ktoré môj Jarko rád nosil. Avšak, jeho osud už bol zrátaný a smerovalo do smetného koša. Veď prečo nie? Má už pomerne dosť veľa rokov a síce je stále v dobrej kondícii, nešťastnou náhodou sa s ním skamarátil veľký fľak, ktorý sa ho aj po opraní držal ako kliešť. To je, pre mnohých bežných ľudí, dôvodom na vyradenie trička zo šatníka, vzdanie posledného zbohom a hodenia ho do koša. Nie však u nás!

U nás v domácnosti dávame všetkému druhú šancu. Radi veci recyklujeme, pretvárame ich a vdychujeme im nový život, aby sme ich naplno využívali, kým sa dá. U nás môžete nájsť zaváraninové poháre, ktoré perfektne slúžia ako váza alebo stojan na kapsule do kávovaru, starú drevenú kuchynskú lopatku, ktorá je štýlovým doplnkom na našej stene v obývačke alebo žltú obliečku na dekoračný vankúšik, ktorá je v skutočnosti starým tričkom. A práve spomenuté staré tričko sa dá krásne zrecyklovať nielen na obliečku, ale veľa iného. Ale o tom možno v ďalšom článku. V tomto som sa totiž rozhodla, že vám ukážem, ako zo starého smutného priateľovho trička s fľakom vyčarujem štýlový letný crop top s nášivkou.

Čo potrebujete?

Ubezpečujem vás, že vytvorenie takéhoto ctop topu zvládne úplne každý! Ja som totiž do DIY projektov ľavá, ani šiť na stroji neviem a všetko vytváram podľa inšpirácií a videí na internete. Na tento projekt potrebujete oversize tričko, ktoré už z nejakého dôvodu nenosíte – buď je na ňom fľak, je poškodené alebo vás jednoducho už nebaví a nenájde si vo vašom šatníku v takej podobe využitie. Potrebujete tiež kus inofarebnej látky (ja som využila kus látky zo sekáčového trička, z ktorého som predtým vyrobila čelenku do vlasov). Ďalej nožnice, ihlu, niť a chuť pretvárať kus oblečenia na niečo nové, cool a fresh.

Postup

Postup na vytvorenie je taký jednoduchý, že ho tu snáď ani nemusím opisovať a všetko vám bude jasné aj z fotiek. Cez fľak na hrudníku som niťou prišila kus látky v tvare srdca. Nemusíte však použiť kus látky, pokojne využite napríklad nášivku. Srdce tiež môžete prišiť napríklad pestrofarebnou bavlnkou.

Následne som odstrihla rukávy, čím som sa zbavila druhého fľaku. Odstrihla som aj golier, lebo kvôli nemu bolo vidno, že tričko je pôvodne pánske a taktiež aj spodok trička. Nechala som len dva tenké pásy, ktoré budú slúžiť na uviazanie trička na páse a jeho zúženie.

A je to! Viem, že nejde o žiaden prelomový frajerský profesionálny DIY projekt, z ktorého by ste všetci spadli na zadok. Pre mňa je však dôležité, že som využila niečo, čo by v inej domácnosti možno poputovalo do smetného koša. Páči sa vám takýto nápad alebo ste už sami niečo podobné vytvorili? Dajte mi vedieť do komentára! Ak chcete vidieť iné outfity, ktoré s crop topom vytvorím, sledujte moje instastories najbližšie dni.

2 komentáre

  • Reply
    ZuZu
    26. júna 2019 at 7:13

    super je to DIY, ja som si pred rokmi takto nachranila tenisky, na čierny filc som si namalovala srdiečko a to následne prišila na dieru, ktorá sa mi spravila na teniske 🙂

  • Reply
    Zabaľte vianočné darčeky v štýle zero waste – The Stylemon
    12. decembra 2019 at 16:52

    […] s fľakom urobila napríklad nový letný crop top s nášivkou – viac si môžete prečítať v tomto staršom článku. Tričko môžete však využiť aj na balenie darčekov – balíte s ním rovnako ako s papierom […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.