5 novoročných módnych predsavzatí, ktoré sa vám určite zídu

Určite si každý z vás aspoň raz za život položil nejaké novoročné predsavzatie alebo o ňom aspoň uvažoval. Chceme schudnúť, žiť zdravšie, cestovať alebo naučiť sa nový cudzí jazyk. Na tom absolútne nie je nič zlé a ak niekomu novoročné predsavzatie slúži ako poriadne nakopnutie, nech sa páči, do toho! Samozrejme, o rôznych predsavzatiach som uvažovala aj ja, no tentoraz predovšetkým o tých módnych. Prišla som na 5 užitočných, ktoré vás nebudú stáť ani veľa času, ani peňazí a určite by sa vám mohli hodiť.

Inšpirujte sa nielen na instagrame

Instagram je nielen skvelou sociálnou sieťou na „šmírovanie“ kamarátok či sledovanie blogerov. Je to taktiež skvelá platforma na inšpiráciu v rôznych oblastiach. Ja osobne tam vyhľadávam, prirodzene, najmä inšpiráciu módnu. No časom sa môže stať, že vám mobil v ruke doslova prirastie. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Inšpiráciu som naberala nielen doma na gauči, ale aj v električke či počas venčenia psa. Skúsme si otvoriť oči a inšpiráciu na krásne outfity vidieť nielen v mobile, ale všade okolo seba. Krásne farebné kombinácie môžete vidieť napríklad aj na fasádach budov alebo v logách značiek, ktorých billboardy vidno popri ceste. Na kombinovanie krásneho oblečenia sa prekvapivo môžete inšpirovať aj od starých dám, ktoré v meste posedávajú na kávičke alebo sa prechádzajú mestom. Pretože tie Instagram na ukázanie svojich outfitov veru nemajú.

Skladajte viac módnych komplimentov

Ruku na srdce, koľkokrát denne zložíte niekomu kompliment? Že má dobrý účes, že obdivujete jeho pracovné výkony, že má vynikajúci vkus alebo krásnu novú tašku. A práve tie módne komplimenty trochu možno v očiach niekoho vyznejú povrchne, no vedzte, že ich ľudia ocenia. Nikdy neviete, či si vaša kamarátka alebo kolegyňa je so spomenutou krásnou novou kabelkou istá a váš kompliment doslova potrebuje počuť. Každému to proste padne dobre. No a čo dáte, to sa vám aj vráti.

Riešte menej

Nevyzerám v tých obtiahnutých nohaviciach po Vianociach trochu pribrato? Nie je táto sukňa na môj vek akási prikrátka? Hodia sa tie topánky k tým šatám? Nie je tých farieb na mňa priveľa? Nebudú si iní myslieť, že v tom vyzerám nevkusne?

Určite ste si aspoň jednu z týchto otázok niekedy položili. Tak v roku 2019 si radšej zahryznite do jazyka alebo si ihneď pustite Despacito, to vám zaručene všetko vymetie z hlavy. Riešiť v móde a obliekaní menej predsa znamená stresovať sa menej, strácať menej času pred skriňou a prestať sa brať vážne a prílišne sebakriticky. Uvedomme si, že názor cudzích ľudí nás zaujímať nemusí a sme natoľko dospelé a inteligentné, že budeme nosiť to, čo sa nám páči a v čom sa cítime dobre. V roku 2019 neriešme!

Aspoň raz za týždeň vyjdite z komfortu

Mám na mysli z módneho komfortu. Všetci predsa najradšej nosíme pohodlné rifle, tričko a bundu alebo kabát a k tomu pohodlné tenisky alebo čižmy. Spomenuté pohodlie nás však veľmi rýchlo môže zviazať, a to až do takej miery, že budeme nosiť dookola pár vecí, neskúšať, neexperimentovať a nehrať sa s módou. Ak aspoň raz za týždeň vyjdete z komfortu a oblečiete si (alebo aspoň vyskúšate v kabínke) niečo nové, uvidíte, že možno nájdete nové kúsky, o ktorých ste ani len netušili, že sa vám môžu páčiť a hodiť.

Využívajte alternatívy

Oblečenia je na svete dostatok a pokiaľ to vyslovene nepotrebujete, nové oblečenie nakupovať v obchodoch ani nemusíte. Vyskúšajte radšej alternatívy! Zájdite do sekáča, pohrabte sa v skrini vášho chlapa, urobte si s kamoškami fashion bazár a spoločne si povymieňajte veci alebo zájdite k tamojšej krajčírke a podporte ju tým, že si niečo pekné dáte ušiť. Áno, vbehnúť do najbližšieho módneho reťazca a kúpiť to, čo potrebujeme je rýchle, efektívne a pohodlné, no uvidíte, že alternatívy sú ešte lepšie. Uvidíte, ako zo seba budete mať lepší pocit, keď si kúpite v sekáči rifle za 1 euro, ušetríte a využijete niečo, čo niekto iný už nenosil. Ako rozveselíte kamarátku, keď s fľašou prosecca ku nej domov prinesiete aj tašku vecí, z ktorých si ona môže niečo vybrať a vy si na oplátku vyberiete niečo z jej už nenosených vecí. Akú radosť bude mať krajčírka, keď jej za krásne ručne ušitý kúsok dáte peniaze a podporíte ju namiesto módneho reťazca.

Čo mám na sebe?

Červený kabát – Answear (vypredané)

Predĺžené farebné sako – Miestni(vypredané)

Sivé šaty, kabelka – second hand

Čizmy – CCC Shoes

Pančuchy – Calzedonia

Čiapka – Danyelaart (vypredané)

2 komentáre

  • Reply
    Patrícia
    16. januára 2019 at 9:36

    Ja by som ešte doplnila kupovať vo všeobecnosti menej. Inak skvelý článok! 🙂

  • Reply
    lula
    17. januára 2019 at 10:51

    super napisane a tie rady su velmi vystizne. 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.