5 nápadov na originálne letné doplnky

Síce je už leto v plnom prúde, no mnohých dovolenka alebo výlet ešte len čaká (rovnako ako mňa). Dobrá letná módna inšpirácia sa teda, dúfam, viacerým ešte zíde. Pripravila som si preto pre vás 5 nápadov na vskutku originálne doplnky!

Drevené doplnky

Nechcem tu písať o tom, že tematika plastov je momentálne snáď jednou z najpretriasanejších tém. Neviem, ako je to u vás, no u mňa sa pomaly, ale isto buduje pocit odporu k plastom. Možno je to čudné, no je to proste u mňa tak. Keď som však videla drevené slnečné okuliare, povedala som si, že je to pekná náhrada napríklad za tie, ktoré sú častokrát vyrobené práve z plastu. No nepovedzte, že nie sú originálne! Po operácii očí, kedy som sa zbavila dioptrických okuliarov, mi bolo odporučené nosenie kvalitných slnečných okuliarov, a to častejšie, než ich nosia bežní ľudia, keďže moje oči sú navyše aj modré. Tieto na fotkách majú UV400 a sú polarizované, takže ich v lete nosím najčastejšie do prírody na prechádzky so psíkmi, kedy svoje oči vystavujem dlhšiu dobu priamemu slnku.

Leto je ako stvorené na módne doplnky z prírodných materiálov. Čo takto drevené náramkové hodinky? Veď hodinky sa predsa už dávno neberú len ako nutnosť, aby sme vedeli, koľko je hodín, ale fungujú aj ako štýlový módny doplnok. Drevené prevedenie je nezvyklé, rovnako ako pri okuliaroch a musím povedať, že drevené hodinky na mojej ruke si už vyslúžili niekoľko komplimentov.

Šatka nielen na krku

Šatky sa už dávno nenosia len na krku. A v lete platí – čím farebnejšia, tým lepšie! Ja ju nosím napríklad na zápästí, ako opasok či priviazanú na kabelke – určite to poznáte, keďže na internete ste dozaista natrafili na viacero variantov, kde šatku nosiť. Ja som si ju v lete obľúbila najmä vo vlasoch.

Ekotaška ako módny doplnok

Brať si zakaždým pri nákupe jednorazovú plastovú igelitku je už dávno OUT, to všetci (dúfam) vieme. Na trhu je však také veľké množstvo nádherných ekotašiek, že je radosť ich nosiť! Ja v lete milujem napríklad túto pestrofarebnú, ktorá nielen ladí s mojimi crazy outfitmi, ale mi aj odnesie celý veľký nákup a ja s úsmevom na perách môžem ukázať stredný prst všetkým obchodom, ktoré dávajú plastovú tašku automaticky zadarmo ku každému nákupu (v Česku je to stále bežná vec).

Slamená kabelka

Slamená kabelka je toto leto obrovským trendom a v obchodoch ju nájdete v rôznych veľkostiach a prevedeniach. Keďže ja milujem malé praktické crossbody kabelky, túto veselú slamenú v tvare myšky (teda aspoň si myslím) som si totálne zamilovala! Ešte pokukujem po väčšej slamenej plážovej taške s farebnými pom pom guličkami.

Personalizovaný doplnok

Tento rok poriadne frčia personalizované doplnky a ja sa tomu vôbec nečudujem. Veď kto by nechcel mať kryt na mobil, tričko či kabelku s vlastným dizajnom alebo iniciálami? Originálne, štýlové a najmä jedinečné… Svoj personalizovaný letný doplnok si môžete vyrobiť aj doma. Na internete nájdete kopec nápadov, na ktoré vám častokrát stačí len farba na textil alebo sprej či niť na vyšívanie. Ja som si napríklad na festivale Colours of Ostrava vyrobila klobúk so svojim vlastným dizajnom a aj keď je poriadne bláznivý, je zároveň unikátny, pretože nikto iný nebude mať rovnaký kúsok.

Tento článok vznikol v spolupráci s waidzeit.sk.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.