SHOPPING TIP: CULOTTES

Aj vy milujete áčkové veľké sukne s pestrofarebnou potlačou? Nohavice typu culottes  majú podobný strih a dodajú outfitu trochu originality. Sú dôkazom, že móda sa neustále vracia. Vznikli v 18. storočí na francúzskom kráľovskom dvore. Nosili ich výhradne muži spolu s “kulotkami”, teda topánkami na podpätku. Počas nasledujúcich storočí sa však tento typ odevu prepracoval aj do ženského šatníka a túto sezónu zažíva svoju najväčšiu popularitu. Je však trochu zradným kúskom, keďže nelichotí každému typu postavy a môže rozširovať. Čaro nohavíc culottes je však najmä v univerzálnosti. Stačí ich mať v šatníku v čiernej alebo bielej farbe a razom vytvoríte bizniss, party aj casual look. Majú trojštvrťovú dĺžku, takže ak ste nízka, noste tento typ odevu výhradne s vysokými podpätkami, aby Vám zbytočne neskracovali nohy. Keďže majú voľný strih, najlepšie ich skombinujete s priliehavým topom a vytvoríte tak vyvážený outfit.

 

 

nohavice 1

 

  Čierne s bielymi pásikmi – TOPSHOP, koralové – NEWLOOK, bledomodré perforované – CHICWISH, s kvetinovou potlačou – TOPSHOP, minimalistické čierne – H&M.

nohavice 2

 

Biele s kvetinovou potlačou – NEWLOOK, v nenápadnej telovej farbe – GLAMOROUS, klasické biele – M&CO, šedé – DOROTHY PERKINS, s potlačou žltých kvetov – TOPSHOP.  

Ako nosiť culottes? Menšia streetstylová inšpirácia:

koláž 1 koláž 2 koláž 3

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.