Ako nosiť dlhý kabát v zime? Mojich 15 tipov

ako nosit dlhy oversize zimny kabat v zime

Aj vám sa leto do zimy prehuplo akosi rýchlo? U mňa to tak býva každoročne a zimné počasie, krátke dni a obliekanie niekoľkých vrstiev oblečenia prijímam s nevôľou. Nasťastie, aj v zime sú tu farbičky, ktoré nielen môj outfit, ale aj mňa samotnú trochu rozveselia a dodajú mi energiu, ktorú mi zima a všadeprítomná šedosť uberajú. Jedným z najtypickejších kúskov našich zimných šatníkov je kabát. Ak v ňom chcete vyzerať štýlovo a zároveň byť pekne v teple a pohodlí, zvoľte dlhý kabát v dĺžke minimálne pod koleno. Pripravila som si pre vás mojich 15 tipov, ako ho nosiť. Ktorý z nich sa vám pozdáva najviac?


1

Teddy coat

Ak by ste chceli byť úplne, ale úplne v obraze, čo sa trendov týka, popozerajte sa po teddy kabáte, teda takom tom z „mackového“ materiálu, ako ho ja hovorovo nazývam. Určite však dopadnete ako ja a z momentálneho trendu sa stane váš obľúbený roky nosený kúsok. Pretože, keď si ho raz oblečiete a ucítite, aký je mäkkučký, teplučký a pohodlný, už ho dáte zo seba dole len na jar. Čo hovoríte na takúto kombináciu s bodkami?

teddy coat ako nosit  zltu

2

S farebnými pančuchami

Toto síce nie je zimný kabát a na fotke nevidno, že je v dĺžke pod koleno, ale pre účely uvedenia príkladu mi to snáď odpustíte. Svoju hravosť a nadhľad totiž môžete pokojne vyjadriť aj farebnými pančuchami (nájdete napríklad v Bepone, Lindexe či Calzedonii), ktoré budú v kombinácii s dlhým zapnutý kabátom vyzerať veľmi sexi. Tento je dokonca zo second handu a má veľkosť asi tak 48. Ale o oversize veľkých kabátoch v ďalšom bode…


3

Oversize verzia

Ak by ste chceli kúpiť skutočný oversize nový trendový kabát, suma by sa vyšplhala aj na niekoľko stoviek eur. Skočte radšej do sekáča, konkrétne do sekcie pre moletky. Ja mám odtiaľ niekoľko kabátov a síce si človek najskôr musí zvyknúť, že kabát je veľký, dlhý a voľný (najmä, ak ste doteraz nosili skôr kratšie obtiahnuté kabáty), vďaka jeho pohodliu, „inému“ vzhľadu a cene pár eur si ho zamilujete.

ako nosit oversize kabat

4

S džínsami

ďalší oversize kabát, tentokrát s rifľami. Všimnite si dĺžku nohavíc – sú trošku kratšie, nad členky, no zároveň o pár centimetrov dlhšie ako kabát.

zimny fialovy kabat a rifle oufit

5

Letné kúsky v zime

Kabát a letné nohavice? A prečo nie? Keď sa cítite dobre v čomkoľvek, noste to! A kombinácia rozdielnych materiálov navyše vyzerá veľmi zaujímavo. Letných kúskov v zime sa báť nemusíte, stačí si zakúpiť termo legíny, kraťasy alebo aj body a chladno vám nebude.

letne vzorovane nohavice oranzovy zimny kabat outfit

6

Sexi verzia

Tá vznikne, keď skombinujete dlhý kabát a čižmy nad koleno. A aj tento fialový pochádza zo sekáča z oddelenia pre moletky a stál pár eur. Nepovedali by ste, že?


7

Fialová s červenou

Práve tá je momentálne taktiež v kurze. Svedčia o tom outfity mnohých blogeriek, mňa nevynechávajúc. Kombináciu týchto dvoch farieb v zime totiž milujem! A hľadiac na túto fotku, mám pre vás jeden zimný módny tip – zakúpte si termo zateplené legíny. Tieto moje sú dokonca aj zvonka koženkové a nepremokavé, vďaka čomu ich v zime nosím nesmierne rada.

fialovy dlhy second hand kabat calzedonia leginy modna blogerka

8

Verzia do práce

Tá vznikne, keď dlhý kabát skombinujete s business elegantnými nohavicami, košeľou a svetríkom. No a lodičky si na šoférovanie do práce elegantne vymeníte za tenisky, či to robím len ja?

ako sa obliect do prace v zime elegantne

9

Color blocking

Nudí vás tmavá sivá a pochmúrna zima? Navyše, nielen ulice, ale aj šatníky väčšiny ľudí sa počas chladných mesiacov menia na jednu veľkú nudu. Vykašlite sa na to, čo si kto myslí a rozbaľte to vo veľkom – s color blockingom, teda s kombináciou minimálne dvoch alebo troch farieb v jednom outfite na veľkej ploche.

ako nosit farebne oblecenie color blocking

10

Hra s dĺžkami

Tú dosiahnete, ak skombinujete midi sukňu či šaty a dlhší kabát. Podľa toho, čo som čítala v mnohých odbornejších módnych článkoch na túto tému, je takáto kombinácia dĺžok vraj zlá a môže vás deformovať. Dovolím si nesúhlasiť, stačí, že sa v tom cítite dobre a sebaisto, následne to aj vyžarujete a obujete si opätky. Lebo s nimi vyzerá vždy všetko o level lepšie.

zeleny kabat midi sukna zimny outfit stylemon blogerka

11

So šálom a opaskom

Ak chcete vytvoriť zaujímavý look a zvýrazniť si pás, vyskúšajte si cez plecia prehodiť dlhší šál a opásať ho opaskom.

dlhy sal kabat cerveny klobuk dedoles ponozky


12

Celá v jednom odtieni

Spomenutý teddy coat v plnej ružovej paráde. Niekto by povedal, že dáma na fotke vyzerá ako cukrová vata a outfit je prehnaný. Našťastie je jej jedno, čo si cudzí ľudia myslia.

ruzovy zimny outfit teddy coat modna blogerka


13

Červená bomba

Obliecť sa do jedného odtieňa od hlavy po päty rozhodne má svoje výhody. Šetrí vám to čas, pretože zo skrine vyberiete len veci v rovnakej farbe a nestrácate energiu lámaním si hlavy nad tým, či to všetko spolu ladí. Lebo ladí, veď je to všetko červené a vy budete vyzerať sexi a výrazne ako podrážka Loboutin lodičiek.

ako nosit cervene oblecenie cervena farba moda zima

14

Červená s ružovou

Nielen červená s fialovou, ale aj s ružovou je moja obľúbená kombinácia. Na túto fotku sa však pozerám trochu smutne, lebo vznikla na mojom predposlednom výlete pred časmi korony, na milánskom týždni módy.

milano fashion week slovenska modna blogerka stylemon

15

Trochu infantilnosti nezaškodí

Na záver niečo pre tie, ktoré sa neberú vážne a majú radi módne úlety typu: kabelka v tvare melóna či, ako na tejto fotke, tričko s Mickey Mousom. Život je krátky, hrajte sa s módou!

ako nosit kabat

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.