Princezná Diana – 6 dní, 6 outfitov podľa módnej ikony

outfity podla princeznej diany modny blog

Možno ste si všimli, že čas od času na mojom Instagrame vytvorím tematický týždeň, teda tému, ktorej venujem 7 dní. V minulosti to bol dúhový týždeň, kedy som každý deň priniesla outfit, celý v jednom odtieni dúhy. Alebo som tvorila outfity zo skrine mojej starej mamy či môjho priateľa. Zatiaľ najúspešnejší bol posledný, kedy som do mojich moderných oufitov zakomponovala časti kroja. Po čase som sa znovu chcela s módou trošku zahrať v ďalšom tematickom týždni. Tentokrát vzdávam hold módnej ikone, Princeznej Diane.


Prečo Diana?

V tomto týždni mi napadlo, že by bolo fajn vytvoriť outfity, ktoré budú takmer rovnaké ako fotografická predloha oblečenia nejakej módnej ikony. Chcela som niekoho, kto už nežije, aby bola spomienka na ňu ešte silnejšia. Vybrala som preto Dianu. Je to totiž ikona v pravom slova zmysle – bola krásna nielen navonok, ale aj vnútri. Vždy dokonale zladená a upravená sa v móde nebála farieb a na internete nájdete množstvo jej nádherných outfitoch v rôznych sýtych odtieňoch. Zároveň bola veľmi inteligentná a na tú dobu progresívne zmýšľajúca žena. Napríklad, zo svadobného sľubu manželovi Charlesovi, dedičovi trónu, si dala vyňať tradičnú formulku o poslušnosti a poddanosti svojmu mužovi počas celého života. Nechcela byť totiž len poslušnou manželkou, ale rovnocennou partnerkou s rovnakými právami a možnosťami. Jej skromnosť očarila celý svet – chcela napríklad, aby ju oslovovali len Diana, čiže bez titulu. Svoj vplyv a pozornosť médií využívala naplno na rôzne druhy osvety a spolupracovala aj s Červeným krížom. Do histórie sa napríklad zapísala priamymi kontaktami s HIV pozitívnymi ľuďmi, aby ukázala, že sa ich netreba báť, ale je dôležité im pomáhať a brať ich ako rovnocenných. Sama taktiež chvíľu trpela PPP (porucha príjmu potravy) a snažila sa robiť osvetu aj v tomto probléme. Bola zároveň človekom z mäsa a kostí, ktorý ukazoval svoju ľudskosť a prirodzenosť, čo bolo častokrát v priamom rozpore s tým, v akom svetle sa ukazovala skostnatená monarchia. Pre spomenutú vnútornú aj vonkajšiu krásu mi je dodnes veľmi sympatická.



„Chcela by som byť kráľovnou ľudských sŕdc, nevidím sa ako kráľovná tejto krajiny.“

PRINCEZNA DIANA


Korona útočí, urob si sám

V čase, keď som pripravovala tieto fotky a fotila outfity, prebiehala druhá vlna koronavírusu a všetky obchody s oblečením, rovnako ako aj second handy, boli zatvorené. Zháňať teda doplnky v obchodoch, aby boli Dianine outfity takmer totožné, bolo nemožné. Našťastie som si však vybrala Dianu aj preto, že sama vďaka vintage sekáčom vlastním pomerne dosť retro kúskov, ktoré zapadali do jej štýlu v 80. a 90.rokoch. Niečo som si taktiež požičala od kamarátok a niečo, vtipne a nešikovne, vyrobila doma sama. Napríklad, rôzne kvietky, vreckovky, ozdoby na lodičky či na klobúku. Síce mi dobre poslúžila najmä tavná pištoľ a s trochou Photoshopu ste na fotke celej postavy nič divné nezbadali, ak by ste sa na tieto moje výtvory pozreli naživo bližšie, moja nešikovnosť by vás rozosmiala. Holt, pomôž si, ako vieš.



“Ak zistíte, že máte v živote niekoho radi, treba s ním byť, starať sa o neho a chrániť ho.”

PRINCEZNÁ DIANA

Veľkú časť však tvoril aj Photoshop. A to nielen z dôvodu, že sa mi kvôli korone nepodarilo v sekáčoch a obchodoch nájsť podobné oblečenie. Diana mala jednoducho okolo seba tím ľudí, ktorý zháňal najlepšie oblečenie od dizajnérov, ktoré jej ešte dodatočne bolo na mieru upravované, aby jej všetko sedelo dokonale. A keďže ja tím nemám, som milovníčka oversize voľných vecí a upravovať a zužovať oblečenie pre jednu fotku sa mi nechcelo, pohrala som sa v postprodukcii. Rovnako tak som nezúfala, keď som nemala rovnakú fialovú sukňu ako Diana – jednoducho som si len na moju fotku obliekla strihovo podobnú a farbu dodatočne v počítači upravila. Rovnako som dorábala aj náušnice či iné šperky, ktoré som doma nemala.


„Kdekoľvek vidím utrpenie, chcem tam byť a robiť, čo môžem.“

PRINCEZNÁ DIANA


“Ľudia si myslia, že na konci dňa je jedinou odpoveďou muž. V skutočnosti je však pre mňa lepšia plnohodnotná práca.”

PRINCEZNÁ DIANA

Znie to síce trošku, že to bolo náročné a trápila som sa, no opak je pravdou. S Jarkom sme počas tvorenia zažili veľa srandy, tvorenie bolo zaujímavé, zábavné a naučila som sa aj veľa nového. A určite to nebolo naposledy a už teraz rozmýšľam nad ďalším tematickým týždňom. Máte nejaké nápady?

1 Comment

  • Reply
    To najlepšie z roku 2020 - The Stylemon
    7. januára 2021 at 17:30

    […] V pravidelnejších intervaloch sa snažím prinášať vám rôzne tematické týždne, počas ktorých celých 7 dní venujem niečomu zaujímavému – raz kombinujem veci z frajerovej skrine, inokedy zo starkinej alebo ste možno zahliadli kroj v moderných outfitoch alebo dúhový týždeň. Absolútne najviac úspechu u vás však paradoxne zožal týždeň, o ktorom som si bola takmer istá, že odozvu nenájde. Bol to týždeň, kedy som zostavovala outfity totožné s tými od princeznej Diany. Fotky boli nielen najlajkovanejšie a najkomentovanejšie v celej histórii môjho blogu, ale mali aj obrovské množstvo zdieľaní či dokonca pozvanie do televízie. Článok k celému týždňu si môžete prečítať tu. […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.