Fotogenické instagramové miesta v Brne

Niet týždňa, aby mi niekto nenapísal správu typu: „Ahoj Lenka! Idem na výlet o Brna, aké originálne miesta na fotenie by si mi odporúčala?“ V Brne je toho však toľko, že sa to nedá napísať pár slovami. A tak som sa rozhodla spísať všetko v bodoch pre tých z vás, ktorí chcú v tomto meste zažiť nielen pekný výlet, ale urobiť aj nejaké pekné a zaujímavé fotky. Aké sú teda moje tipy na fotogenické miesta v Brne? Čakajte poväčšine poriadne farebné miesta!

Moulin Rouge, Slovákova ul.

Fotogenická ružová budova s ružovým mlynom s veľmi podobným využitím, než tá ikonická parížska. Nemusíte sa však báť, nikto vás odnikiaľ nevyhodí a ak sa postavíte na roh úplne k ceste, na fotku sa vám určite zmestí aj spomenutý mlyn.

Sokol Brno, Kounicova ul.

Športová hala s obrovským modrým vrchovom a oknami, vďaka ktorým pri troche kreativity a so správnym uhlom vytvoríte zaujímavé fotografie

Park Lužánky, Lidická ul.

Newyorský Central Park, ale v menšom a skromnejšom prevedení. Tak by som charakterizovala najznámejší brnenský park Lužánky ja. Nájdete v ňom krásne jazierko, potôčik, psiu lúku a zaujímavé uličky lemované stromami a kríkmi, ktoré sú fotogenické nielen v lete, ale aj v zime. Nájdete v ňom aj veľkú a architektonicky zaujímavú budovu, pri ktorej som nedávnom fotila aj ja. Lužánky sa určite oplatí navštíviť. Hneď oproti na Lidickej ulici nájdete veľkú čerenú požiarnu stanicu, ktorá je taktiež celkom fotogenická.

Grafiti v Královom poli, Sportovní ul.

Ak by ste chceli mať fotku s fakt dobrými a obrovskými grafitmi, rozhodne sa vám oplatí zájsť do Královho poľa, kde neďaleko obchodného centra Krpole pod mostom nájdete (tuším) legálne steny vo veľkých rozmeroch. Pozor však na to, aby ste miesto navštívili počas víkendu. Vtedy tam neparkujú autá z neďalekých firiem, tak ako počas týždňa a máte tak nekonečne dlhé a veľké priestory na krásne fotky.

Farebné kontajneri, Mendlovo nám.

Pred časom pribudlo na známe Mendlovo náměstí, kde sídli aj pivovar Starobrno, farebné kontajneri, ktoré sú prerobené na kaviareň či verejné toalety. Celý priestor sa tak rozžiaril krásnymi farbami. Kontajneri sú rovno pri zastávkach, takže majú dobrú polohu. Na druhej strane cesty nájdete aj potraviny s veľkou žltou stenou.

Levanduľová farba z Južnej Moravy, Starovičky

Ak si chcete urobiť výlet (ideálne autom) v čase približne na konci leta, odporúčam vám levanduľové polia v obci Starovičky, ktoré sa nachádzajú neďaleko Brna. Zaparkovať však musíte najbližšie pri fabrike a prejsť tam musíte pešo pomerne dosť ďaleko, a tak sa pripravte. V lete to vyžaduje krém na opaľovanie a vodu, keďže cesta vedie pomedzi polia bez akéhokoľvek kúska tieňa. Lístok na pole kúpite buď rovno pri vstupe alebo v dedine rovno v obchode danej značky, kde si okrem vstupu môžete zakúpiť čokoľvek levanduľové z ich vlastnej výroby – zmrzlinu, kávu, ale aj rôzne olejčeky či sviečky. Zistite si však dopredu, či na poli ešte je nejaká levanduľa. Tú si nemusíte len odfotiť, ale aj vlastnoručne nazbierať a kúpiť – mňa vyšla hrubšia viazanička na asi 2 eurá. Ak máte možnosť, určite pole navštívte počas pracovného týždňa, kedy tam je nepomerne menej návštevníkov.

Parkovací dom Rozmarýn, Kounicova ul.

Rovno pri Moravskom náměstí a ružovej budove Moulin rouge nájdete parkovací dom, ktorý je zvnútra farebný. Viete tam urobiť zaujímavé fotky na každom poschodí, keďže farby sú, tuším, všade iné. Pozor však, ak prídete autom – parkovací dom totiž podľa mňa navrhoval „vysoko vzdelaný inžinier“, keďže sa tam medzi poschodiami ledva s autom vykrútite a nielen my, ale aj veľa iných ľudí si tam už „ťukli“ auto alebo disky.

Žltá stena pod Rezidenciou Lužánky, Lidická ul.

Ak hľadáte dobré, veľké, farebné, čisté miesto na fotenie s dobrým svetlom, určite nevynechajte výškovú budovu Rezidencie Lužánky. Spodok je totiž namaľovaný žltou farbou, a tak som miesto nespočetne krát využila aj ja.

View this post on Instagram

Ķoľko lemončekov vidíš na fotke? ???

A post shared by Stylemon Módny Blog ??? (@stylemon.blog) on

Moravská galerie, Husova ul.

Miesto, kde sa nielen inšpirujete umeleckými dielami, ale si aj môžete urobiť celkom dobrú fotku. Pri vchode totiž nájdete veľkú bielo-červenú geometrickú inštaláciu a najnovšie aj sýtomodrú drevenú výhľadňu. Máte to na pešo kúsok od námestia a určite toto miesto stojí za návštevu.

Janáčkovo divadlo, Rooseveltova ul.

Za zmienku určite stojí aj budova známeho Janáčkovho divadla. Pred ním nájdete akési námestie s lavičkami a fontánou, ktoré je fotogenické najmä v lete.

Galerie Vaňkovka, ul. Ve Vaňkovce

Nákupné centrum, no jeho budova a strešné parkovisko s výhľadom sú poriadne fotogenické. Je postavená, ak si dobre spomínam, na základoch akejsi starej továrne, čo na architektúre cítiť.

Kavárna ERA, Zemědělská ul.

Štýl, ktorý nájdete na mnohých budovách v Brne. Funcionalizmus tu nájdete v mnohýc podobách, ja osobne mám najradšej kaviareň ERA, ktorá sídli kúsok od Vily Tugenhat.

Botanická záhrada PřF MU Brno, Kotlařská ul.

Botanická záhrada, ktorá určite stojí za návštevu! Ak sa chcete poprechádzať alebo pofotiť v exteriéri, neplatíte vstupné. Do skleníkov sa však platí vstup a dlhšie fotografovanie najmä na komerčné účely je potrebné nahlásiť vopred. Nájdete tam však nádherné a fotogenické gigantické kaktusy.

Piknik box, Björnsonův sad

Výrazné a poriadne originálne červené kontajneri, ktoré sú navštevované najmä v lete. Môžete si posedieť na tráve alebo na pohodlných sedačkách a objednať si skvelú kávu alebo jedlo.

Kulečník, Šumavská ul.

Veľká farebná stena s namaľovaným biliardom, ktorá sa nachádza kúsok od Štefánikovej ulice. Nečakajte však nič špeciálne, len fotogenickú stenu – vedľa sa nachádza pohostinstvo a inak nič špeciálne, takže miesto vám odporúčam navštíviť len za účelom fotky.

Štadión za Lužánkami, Drobného ul.

Ak hľadáte industriálne a originálne miesto, kde poriadne nestretnete ani nohu, určite navštívte opustený obrovský futbalový štadión, nachádzajúci sa rovno za známym hotelom Boby centrum.

Historické centrum Brna

Síce nehýri farbami, no centrum Brna je aj napriek tomu nesmierne fotogenické. Nachádzajú sa tam rôzne zaujímavé uličky, kostoly a historické budovy, a preto, ak vyhľadávate na návštevu a fotky spomenuté miesta, určite centrum navštívte. Nevynechajte ani Petrov Špilberg.

4 pokoje, Vachova ul.

Originálny bar so známym fluorescentným nápisom Láska, ktorý sa po polnoci rozsvieti na Láska po pulnoci. Čaká vás skvelé jedlo, skvelé drinky, no ak by ste chceli výpravnejšie a prepracovanejšie fotky, určite sa dopredu spýtajte a príďte, keď bude  podniku menej návštevníkov. My sme zavítali v nedeľu skoro ráno.

1 Comment

  • Reply
    Najlepšie second handy v Brne – The Stylemon
    20. júla 2020 at 18:17

    […] Cestou pôjdete okolo veľkého množstva fotogenických lokácií, a preto si určite pozrite aj môj článok o fotolokáciách v Brne. Je síce starší a mnohé by som ešte doplnila (asi je čas na druhú časť článku), ale je v […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.