Viete, aký máte typ pleti?

Máte normálnu, zmiešanú alebo citlivú pleť? Ak netušíte, ste na tomto článku veľmi správne. Sama som totiž dlhodobo netušila, aký typ pleti mám ja sama. Prešla som si taktiež obdobím, kedy som si nesprávne myslela, že je moja pleť mastná a používala som nesprávne produkty. Iste tušíte, že to prinieslo oveľa viac škody než úžitku. A preto si v tomto článku posvietim na 3 jednoduché a rýchle testy, vďaka ktorým sa zorientujete v tom, akú pleť máte, a teda aj to, aký typ kozmetiky je pre vás vhodný.

Pijavý papier

Možno to znie trochu zvláštne, no nemyslím klasický školský piják. A preto, ak doma máte školopovinné ratolesti, nemusíte im ihneď bežať lustrovať školskú tašku a zošity. Pijavý papier špeciálne určený na pleť som ja osobne v pohode zohnala v drogérii. Používajú sa veľmi jednoducho – papierik priložíte k pleti a prebytočný maz z vašej pokožky sa naň otlačí. Vďaka nemu zistíte, či je vaša pokožka zmiešaná alebo mastná.

Test dotykom

Niekedy to najlepšie, čo nám pomôže, sú naše vlastné ruky a sedliacky rozum. Očistite si tvár a nechajte ju približne pol hodinu dýchať. Následne si ju jednoducho prejdite rukami. Ak je vaša pleť drsnejšia, máte ju suchú. Ak sa pleť na dotyk mení na čele, brade či nose, zrejme je zmiešaná. Ak však nie je vôbec drsná, ale mastnejšia a prsty sa po nej pohybujú hladko a zbadáte na nich olejový finiš, ste majiteľkou mastnej pleti.

Návšteva odborníka

Ak si však naozaj neviete rady a chceli by ste sa zveriť do rúk odborníkom, samozrejme, môžete. Zistenie typu pleti je totiž pre výber správnej kozmetiky kľúčové. Viete o tom, že niektoré predajne Yves Rocher disponujú špeciálnou prístrojovou diagnostikou a vašu pleť vám dokážu otestovať zdarma? Ide o konkrétne predajne v Bratislave (Aupark, Avion, Central, Bory Mall, Eurovea, Obchodná, Poštová, Polus), v Košiciach (Galeria), Prešove a Žiline (Aupark). Diagnostika pleti je komplexná a zameriava sa na jej textúru, pigmentáciu, maz, póry, na jej hydratáciu a elasticitu. Po teste získate akýsi „Beauty pass“, v ktorom budú zaznamenané všetky výsledky a odporúčané produkty. Ak však nebudete mať cestu okolo daných predajní, test si môžete urobiť aj doma. Stačí kliknúť na stránku www.diagnostikapleti.sk. Mne osobne vyšlo, že mám normálnu až zmiešanú pleť a odporučená mi bola modrá rada Hydra Végétal.

Článok vznikol v spolupráci s Yves Rocher.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.