DIY citrónová čelenka: ako na to?

Určite sa nepovažujem za žiadnu DIY maniačku, no občas aj ja dostanem chuť vyrobiť si niečo vlastnoručne. Je to najmä vtedy, keď danú vec neviem zohnať v obchodoch alebo je jej cena horibilne vysoká, a tak sa rozhodnem urobiť si niečo podobné sama. Tak to bolo aj s touto čelenkou s citrónmi. Pravda, nie je určená na bežné nosenie, no na rôzne portrétové fotografie či módne akcie bude vyzerať veľmi efektne. Poďte si takúto čelenku vyrobiť so mnou! Ako na to?

Čo potrebujete?

Na čelenku si môžete nalepiť skutočne čokoľvek. Ja som sa rozhodla (absolútne nie prekvapivo) pre citróny. V umeleckých potrebách v Brne som si kúpila umelohmotné citrónové plátky a zopár celých umelých citrónov. Zvyšok som vlastne už mala doma, a tak som len zrecyklovala niečo, čo som dlho nevyužívala a niekto by to už vyhodil – staré poškodené vianočné gule, umelý zlatý dážď, zvyškovú žltú látku zo skráteného trička, starú čelenku a dekoračný obrus, na ktorom bol fľak a nevedela som ho už vyprať. Samozrejme, aj nožnice lepiacu pištoľ alebo sekundové lepidlo.

Potrebujete nožnice, lepiacu pištoľ, hrubú látku alebo kartón ako podklad na čelenku, samotnú čelenku, látku, gule (polystyrénové, ja som použila staré vianočné), umelé kvety (ktoré zapadajú do štýlu a farieb čelenky) a to, čo chcete na čelenku lepiť – ja som zvolila umelé plátky a celé citróny.

Postup

Je to skutočne detsky jednoduché. Ja som si najskôr napozerala čelenky od skutočných majstrov – Magaela alebo Carbickova. Ako základ som na čelenku nalepila hrubú žltú látku – pozostatok z dekoračného obrúska s fľakom, ktorý som takto ešte využila. Môžete však použiť aj tenší kartónik. Aby bola čelenka dramatickejšia a skutočne veľkolepá, rozhodla som sa na čelenku nalepiť najskôr 3 vianočné gule obalené žltou látkou, na ktoré som neskôr lepila citróny.

Čelenka tak získala na objeme. Do medzier, ktoré nevyzerali pekne, som ponaliepala kvety z umelého zlatého dažďa.

Na nalepené gule som postupne začala lepiť umelé plátky a aj celé citróny. Postupovala som tak, aby čelenka vyzerala súmerne a pravidelne. Do všetkých medzierok som následne nalepovala zelené lístky z umelého zlatého dažďa. Hotovo!

Garantujem vám, že keď som čelenku zvládla zlepiť ja, určite to dokážete aj vy. Navyše, pri jej výrobe som si veľmi dobre oddýchla. Dávajte si však pozor – ja som si kvôli orúcemu lepidlu z pištole popálila dva prsty a nožnicami som si nešikovne nechtiac pichla (nie málo) do lýtka. Týmto vzdávam hold všetkým DIY ľuďom, ktorí sa tým živia. Čelenka sa mne osobne veľmi páči, o to viac, že som si ju vyrobila sama. Zmenila by som len jednu vec – staré vianočné gule by som nenalepila v rovnakej veľkosti, ale stredovú by som zvolila väčšiu a po bokoch dve menšie, aby mala čelenka krajší tvar. Ak sa rozhodnete vyrobiť si akúkoľvek čelenku aj vy, budem rada, ak ma označíte na Instagrame, nech sa z vašich výtvorov teším aj ja.

1 Comment

  • Reply
    Sabi
    20. septembra 2019 at 12:11

    Veľmi pekné fotky. 🙂 Čelenka je niečo, čo si už dávno mala mať v skrini, to si úplne ty. 😉

    Sabi z blogu Beautiful savage

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.