Ak by ste si túto sezónu mali kúpiť len jednu vec: moje tipy

Módne trendy prichádzajú a odchádzajú rýchlejšie, než to mnohé z nás stíhajú vôbec registrovať. Asi vám nemusím hovoriť, že si ich netreba veľmi brať k srdcu a zbytočne ich nakupovať na tony, keď sa nám s najväčšou pravdepodobnosťou o rok už ani páčiť nebudú. Holt, tak ako všetko v živote, aj v móde treba brať veľa vecí s mierou.

Štandardnej žene predsa naozaj netreba 100 párov topánok, 50 šiat či 25 sukní. A naozaj nie je nutné nakupovať bezhlavo všetky módne trendy, výsledkom čoho bude len kopec oblečenia, ktoré bude v skrini zapadať prachom. Áno, my blogeri to máme trochu inak – aby sme vám neustále mohli prinášať inšpiráciu, tých vecí sa u nás otočí trošku viac než u klasického človeka. Nechcem vám však prinášať článok v zmysle Najhorúcejšie módne trendy tejto sezóny, ale práve naopak. Nie je predsa nič zlé na tom, ak svoje ťažko zarobené peniažky trochu minieme, doprajeme si a občas si urobíme aj materiálnu radosť v podobe nového kúsku do šatníku. Žijeme predsa len raz, sme len ľudia a každý z nás si chce dopriať a potešiť sa. Ak je to v rozumnej miere, nevidím na tom nič zlé. Prinášam vám preto jednu zaujímavú inšpiráciu – tipy na rozumný nákup módneho kúsku, ak by ste si túto sezónu mali kúpiť len jeden jediný. Sú to tipy na kúsky, ktoré sú štýlové, no z vlastnej skúsenosti viem, že ich vynosíte, z módy ešte dlho nevyjdú a mnohé z nich poľahky zoženiete aj v second hande.

Farebný kostým

Hneď prvým tipom nie je jeden kúsok, ale vlastne dva. Farebný kostým síce momentálne v obchodoch nájdete vo vyššej frekvencii než obvykle, no garantujem vám, že ak si kúpite taký, po ktorom vám srdce zapiští a myslieť na neho budete ešte týždeň potom, čo ho prvýkrát zahliadnete v obchode, budete si ho s radosťou obliekať roky rokúce. Môžete ho totiž nosiť spolu aj oddelene, čím sa zvyšuje jeho využiteľnosť vo vašom šatníku. Ak sa vám však nezapáči žiaden kostým v kamennom obchode či na internete, nezúfajte. S trochou šťastia si ho môžete „zložiť“ z vecí zo second handu, tak ako som to urobila aj ja. Zblízka síce vidíte, že sa nejedná o komplet z rovnakej látky, ale mne osobne to vôbec nevadí a hrdo nosím svoj sekáčový poskladaný kostým s teniskami aj opätkami na akúkoľvek príležitosť.

Denimová bunda

Že denimovú bundu ešte nevlastníte? A svoje rifle milujete? Ak ich milujete, tak milovať budete aj denimovú bundu. Je štýlová, nadčasová, pohodlná a hodí sa ku všetkému. Denimová bunda je jednoducho „malé čierne“ pre praktické a pohodlné ženy. Navyše, všade nájdete kopec modelov – biele, tmavé, klasické modré, rozstrapkané, oversize, predĺžené… A ak sa vám klasická denimová bunda zdá trochu nudná a zachcelo sa vám vytuningovať ju, v súčasnosti sa na Instagrame roztrhlo vrece so šikovnými a kreatívnymi ľuďmi, ktorí vám na ňu s radosťou nakreslia presne to, čo by ste tam mať chceli. Ja mám napríklad Fridu!

Žlté šaty

Prečo práve žlté? Lebo! Lebo žltá vám dodá energiu, rozžiari vás a zlepší vám náladu, aj keby traktory padali. V čiernych šatách budete vyzerať ako femme fatale, červené šaty sú sexi a výrazné, no žlté šaty spôsobia to, že vám bude patriť celá ulica a komplimenty sa vám budú hrnúť. Spomeňte si napríklad na poslednú kráľovskú svadbu a Amal Clooney, ktorá bola vo svojich žltých elegantných puzdrových šatách neprehliadnuteľná.

Farebný klobúk

Stáva sa vám, že si oblečiete pekné kúsky, no aj tak celkovému outfitu niečo chýba? Nejaká štýlová čerešnička na torte, vďaka ktorej si vy a každý okolo vás povie WAU? Skúste mrknúť očkom po farebnom klobúku. Ten totiž vynosíte v zime aj v lete na akúkoľvek príležitosť a ja osobne sa teším, že je to kúsok, ktorý stále nosí pomerne dosť málo ľudí. Na Slovensku a v Česku máme kopec šikovných milinérov, ktorých svojou kúpou môžete podporiť. Stačí len googliť!

Culottes nohavice

Tento posledný bod znie možno trochu divne, no verte mi, že culottes nohavice v šatníku mať musíte, lebo ich vynosíte! Hovorím vám z vlastnej skúsenosti dlhoročného milovníka culottes. Sú totiž nesmierne pohodlné a pre mňa osobne aj trochu originálnejšie než klasická sukňa. A ak sa do nich zamilujete tak silno ako ja, budete ich nosiť dokonca aj v zime – s termo pančuchami a čižmami nad koleno. Culottes nohavice prišli do módy približne pred štyrmi rokmi, no vďaka ich pohodliu a úspechu u žien ich môžete v obchodoch nájsť aj dnes a pravdepodobne aj ďalších nasledujúcich pár rokov.

*Článok vznikol v rámci platenej spolupráce s different.cz

1 Comment

  • Reply
    Jana
    9. apríla 2019 at 19:58

    super článoček, super tipy 🙂 ďakujem♥♥♥

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.