Moja make upová rutina

Nech blogom chodím hore-dole akokoľvek dlho, neviem tu nájsť make-upový článok! Teda, aspoň nie nejaký reprezentatívny z dôb súčasných. Nečudo teda, že sa mnohí pýtate na to, ako a čím sa maľujem. Rozhodla som sa to pre vás teda nafotiť a spísať. Upozorňujem vás však dopredu, že nie som nejaký make upový expert! Na Slovensku máme kopec šikovných make upových blogeriek, ktoré by dozaista aj s mojou kozmetikou vykúzlili stokrát krajšie looky. Rada sledujem napríklad Drew´s beauty, ktorá sa zakaždým nalíči veľmi decentne, žensky a profesionálne.

Na začiatok: make up a ja

S make upom (alebo „šminky“ či „maľúvačky“ ako to ja rada volám) sa síce kamarátim už dlho, no nestojí mi na tom svet. Veľmi rada sa pekne upravím a namaľujem, najmä vtedy, ak ma čaká nejaká špeciálna udalosť, ktorú si chcem uctiť nielen pekným oblečením, ale aj decentným make upom. Rovnako rada tiež však chodím nenalíčená, nerobí mi to absolútne žiaden problém, líčim sa možno dva-trikrát za týždeň a väčšinou používam stále rovnaké produkty, až kým ich neminiem a potom smútim. Myslím si, že základom všetkého je starostlivosť o pleť a na tom si dávam záležať úplne najviac! Taktiež je podľa mňa dôležité, aby bola každá žena so sebou a svojou pleťou spokojná a mala by si dôverovať natoľko, že jej nerobí problém ísť napríklad do obchodu bez make upu. Keď zo ženy srší zdravá sebadôvera, nepotrebuje ani miligram make upu. Celé je to však (podobne ako móda) veľká hra. Podobne ako módu, ani make up však neberme príliš vážne, nestavajme na ňom svoje sebavedomie alebo nebodaj svoj spoločenský status. Dosť však bolo vážnych tém, s radosťou vám chcem v tomto článku ukázať mojich favoritov – produkty, ktoré (okrem paletky tieňov) používam dlhodobo, som s nim veľmi spokojná a môžem vám ich len a len odporučiť.

Pred samotným make upom  vždy pleť predpripravím. Dám jej všetko, čo potrebuje, aby ten nános make upu prežívala čo najľahšie.

Pleť najskôr odlíčim. Myslíte si, že pleť treba čistiť len večer? Omyl! Ráno máte na pleti taktiež veľa nečistôt. Skúste si očistiť pleť aj ráno a uvidíte, že tampón bude aj o takejto hodine mierne špinavý. Ja používam textilné odličovacie tampóny od ekonetka.sk a micelárnu vodu Yves Rocher z rady Elixir Jeunesse, ktorú milujem a toto je už asi moje štvrté balenie.

Detoxikačný micelárny gél Yves Rocher, prateľný kozmetický tampón ekonetka.sk.

Následne do pleti vklepem sérum z rovnakej rady. Dovolím si povedať, že mojej pleti dodalo za tú dobu (tiež asi štvrté balenie) vitalitu a zjemnil kruhy pod očami, ktoré som niekedy mala pomerne dosť výrazné.

Sérum s dvojím účinkem Elixir Jeunesse

Nasleduje hydratácia, ktoré je najmä v zime veľmi dôležitá.

Rozjasňujúca denná starostlivosť proti vráskam Sérum Végétal

Následne prechádzam na samotný make up. Vždy začínam bázou, ktorá vyhladí póry. Vďaka nej bude make up vyzerať lepšie a aj dlhšie vydrží. Po tomto kroku pár minút počkám.

Zjednocujúci primer na tvár Pupa Milano

Make up veľmi nepoužívam, tobôž nie extrémne krycí. Našťastie, zatiaľ mojej pleti stačí aj BB krém (v lete s UV faktorom). Tento od Pupy z rady na prírodnej báze som si veľmi obľúbila, pretože je jemný, jemne krycí, pleť v podstate len zjednotí a vyzerá veľmi prirodzene. Nanášam ho beauty blenderom a všetkým vám túto vecičku odporúčam.

Tónovací hydratačný krém Pupa Milano (odtieň BEIGE)

Nie som zástancom veľkého kontúrovania. Vlastne to ani neviem a jediné, čo mi ako-tak ide, je dať si tmavšiu kontúrovaciu tyčinku tesne pod lícne kosti.

Freedom Pro Contour obojstranná kontúrovacia tyčinka (ODTIEŇ Medium)

Pleť mám suchšiu, a tak púdrujem len občas. Tento je z rovnakej rady ako make up a je tiež veľmi ľahký. Je to však tuším bronzer, ale mne to nevadí, lebo si ho dávam len na zafixovanie tej hnedej tyčinky pod lícnymi kosťami.

Kompaktný bronzový púder Pupa Milano (odtieň NATURAL BRONZE)

Nasleduje obočie, pri ktorom sa úprimne priznám, že si ho kresliť neviem. Mám ho riedke, takže by som si ho asi aj potrebovala pomerne dosť výrazne vykresliť, no nejako mi to nejde. K dobrému výsledku veru neprispieva ani tento produkt na obočie, ktorý ako jediný z celého tutoriálu veľmi neodporúčam, nakoľko má veľmi zlý aplikátor, farba je tmavá (najsvetlejší odtieň z ponuky) a nekreslí precízne. Som si proste vedomá toho, že moje obočie je v očiach odborníka hotová tragédia. Ale na svete našťastie existujú oveľa dôležitejšie veci ako jedna blondína a nepodarené obočie, však?

Zvýrazňujúci púder na obočie Pupa Milano (odtieň BLONDE)

Nasledujú očné tiene. Tie, priznám sa, používam veľmi sporadicky. Frekvenciu za posledné mesiace by som spočítala na prstoch jednej ruky. Avšak, táto paletka a jeden nádherný ružový tieň mi dodali odhodlanie. Tento bod teda neberte ako moju rutinu.

MAKE UP STORIES PALETKA BRIGHT VIOLET

Nasleduje špirála. Tú mám vo svojej zbierke asi len jednu a je super. Mimochodom, aj vy máte pri nanášaní špirály taký krásny výraz tváre?

Špirála pre dokonalý objem rias SEXY PULP Yves Rocher

Ak by som mala vypichnúť jeden make upový produkt, s ktorým sa hrám najradšej, vybrala by som celkom určite rozjasňovač. Dodá pleti akúsi šťavu, sviežosť a ak túto vecičku ešte vo svojej zbierke nemáte, tak odporúčam.

TEKUTÝ ROZJASŇOVAČ GLOW MON AMOUR L´Oréal (odtieň Sparkling Love)

Možno divná, no ak sa aj niekedy nenalíčim, nemám problém ísť niekam aj bez make upu a len so sýtym rúžom na perách. Prečo, to veru neviem. Všetkými desiatimi vám odporúčam tento. Ja ho mám snáď vo všetkých odtieňoch, je to betón, drží aj po jedle a pití. Môj Jarko sa dokonca už aj pýta, či mám na ústach „ten Dermacol“ a keď odpoviem, že áno, až potom mi dá pusu, pretože aj on vie, že daný rúž sa neotláča.

DLHOTRVAJÚCA DVOJFÁZOVÁ FARBA NA PERY A LESK 2V1 Dermacol (odtieň č.8)

Čo teda hovoríte na moju make upovú rutinu, ktorú som osviežila ružovým tieňom? Mimochodom, tie úžasné náušničky sú od šikovnice Nauši handmade.

 

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.