Vyskúšala som suchú textilnú pleťovú masku s nanotechnológiou – výrobok šikovnej Češky!

Vždy ma tak trošku zahreje pri srdiečku, keď vidím zaujímavý projekt, za ktorým stojí šikovná žena. Obzvlášť, keď ide o šikovnú Češku či Slovenku. Pred časom som vďaka stránke bezvavlasy.cz (majú aj slovenskú verziu bezvavlasy.sk, na ktorú ste sa ma už pýtali) objavila jeden zaujímavý produkt. Z tejto stránky som už skúšala ružovú masku na vlasy, článok si môžete stále prečítať. Tentoraz som však narazila na niečo ešte zaujímavejšie! Suchá textilná maska na pleť. No a keď som si o nej prečítala viac a zistila som, že je to produkt šikovnej Češky Liliany Berezkinovej, veľmi som sa tešila, že produkt vyskúšam.

Prečo suchá?

To je prvá otázka, ktorá mi prišla na um. Na internete som si prečítala viacero rozhovorov s Lilianou, v ktorých rozprávala práve o tom, prečo sa rozhodla pre suchú masku s nanotechnológiou. Podľa nej sa vraj súčasné kozmetické firmy sústredia najviac na látky, ktoré produkt obsahuje a nie na to, ako sú do pokožky doručované. To je dôvod, prečo sú mnohé masky doslova prepchané aktívnymi látkami, no napriek tomu veľmi nefungujú. Navyše v ňom trochu aj súhlasím s tým, že klasické mokré textilné masky pri rozbaľovaní tiekli, z pleti sa šmýkali a človek pritom neraz zašpinil seba aj kúpeľňu. Navyše, niektoré masky obsahujú veľké množstvo ingrediencií, ktoré sú pre citlivejšiu pleť priam nevhodné. Podľa nej niektoré látky na pleť jednoducho nepatria – parfémy, silikóny, parabény či rôzne farbivá alebo dokonca akryláty.

V čom je maska iná?

Mne ako aktívnej workoholičke, ktorá neobsedí, osobne vadí, že niektoré masky treba mať na pleti aj pol hodinu. Jasnačka, človek za pol hodinu aj zrelaxuje a dopraje s oddych, no keby som si mala vybrať, zvolila by som si masku s oveľa kratšou dobou účinku. Účinky masky nfibrecare sa objavia už za 8 minút. A viete, čo je skvelé? Že maska bola navrhnutá tak, aby účinkom a výsledkami konkurovala kórejským maskám, o ktorých všetci dobre vieme, že patria medzi úplnú špičku.

Za najväčšie plus však považujem to, že maska obsahuje minimálny počet ingrediencií a žiadne parabény, silikóny a veci, s ktorými sa citlivejšia pleť nekamaráti. A pozor – maska je vyrobená z nanovlákien, ktoré sú biologicky rozložiteľné. Cool, nie? Taktiež nie je testovaná na zvieratkách.

Zaujímavý postup nanášania

Jedno, čo maske uprieť nemožno a čím je už na prvý pohľad výnimočná, je jej nanášanie. Maska je totiž úplne suchá a keď otvoríte obal, čaká vás v ňom len suchá textília. Najskôr si pleť treba vyčistiť a následne navlhčiť, a to poriadne. Ja som prvýkrát pleť len posprejovala micelárnou vodou, čo mi evidentne nestačilo na to, aby sa maska dobre prichytila, a tak som si ju musela vodou v umývadle obliať. No a keďže je maska suchá, nie je potrebné použiť v zložení konzervanty. Za mínus však považujem návod na použitie na obale, z ktorého mi nebolo jasné, čo mám robiť. Písali sa tam „odstráňte svetlú ochrannú časť.“ Ale ktorú svetlú? Tú svetlomodrú alebo tú bielu? Z obrázka to veru jasné tiež nebolo a keďže je maska suchá, poriadne ani nevidíte, v ktorej časti sa nachádza tá látka, ktorá má na pletí pôsobiť po styku s vodou.

Výsledok?

Ja som vyskúšala suchú nanovlákennú regeneračnú a revitalizačnú masku– teda tú tmavoružovú. Cena masky na jedno použitie je však pomerne dosť vysoká – 12,68€ a po zľave je to 9,69€, čo je na môj osobný vkus dosť. Mala som teda vysoké očakávania a musím povedať, že maska ich viac-menej splnila. Moja pleť bola za krátky čas krásne hydratovaná, upokojená a akosi žiarila. Ja však nie som na sto percent dlhoročná beauty blogerka, a tak detailné hodnotenie prenechám iným skúsenejším. Celkovo som však hneď na prvý pohľad spozorovala pozitívne účinky, aj keď som s maskou najskôr bojovala, keďže som najskôr na pleť naniesla nedostatočné množstvo vody a masku som ani nevedela odlepiť od ochrannej fólie. Maska obsahuje aj vitamíny C, E, A, B5, B3, B6 a B2.

Takže v skratke:

Pozitíva:

Netestované na zvieratách

Biologicky rozložiteľné

Neobsahuje silikóny, parabény, konzervanty, atď.

Krátka doba účinku

Aplikácia v pohodlí domova

Dlhodobý účinok a pocit ako z kozmetického salónu

 

Negatíva

X Vyššia cena

X (aspoň pre mňa) nezrozumiteľný návod na aplikáciu

X Výrezy na oči a ústa treba z masky podľa návodu odtrhnúť (neboli tam klasické diery, ale len prestrihnutá textília), čo sa mne osobne veľmi nedarilo

Článok vznikol v spolupráci s bezvavlasy.cz.

1 Comment

  • Reply
    Viki
    12. septembra 2018 at 11:52

    zaujímavý nápad so suchou maskou 🙂

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.