Sama som si nafarbila vlasy na ružovo! Ako?

Nebojte sa, nevrátila sa mi puberta a ani sa neplánujem stať členkou punkovej kapely. Som verná svojej blond farbe, no keď som túto masku s farebnými pigmentmi Maria Nila (a.k.a dočasnú farbu na vlasy) videla na viacerých dievčatách na Instagrame, povedala som si, že ju musím vyskúšať! Veď je predsa leto, a tak sú menšie bláznivé úlety povolené.

Prečo táto farba?

Na trhu existuje obrovské množstvo rôznych dočasných farieb na vlasy, ktoré poľahky zoženiete aj v drogérii. Najskôr by som teda chcela napísať, prečo som zvolila práve túto farbu. Značka Maria Nila pochádza zo Švédska a vyrába prírodnú vegánsku kozmetiku. Od tejto značky, ktorú predáva napríklad eshop bezvavlasy.cz som už pred istým časom mala šampón, kondicionér a masku na zachovanie chladnej blond farby a bola som veľmi spokojná. No a keď som na Intagrame videla tie krásne fotky dievčat s farebnými vlasmi práve vďaka tejto maske, jednoducho som si povedala, že ju musím otestovať aj ja.

Pre koho je farba určená?

Maska je jednoznačne určená pre ľudí, ktorí používajú vegánsku kozmetiku. Na trhu som totiž nenašla konkurenčný vegánsky produkt, takže je veľmi pravdepodobné, že v našich končinách je toto pre vegánov jedinou možnosťou. Je tiež určená pre ľudí, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou zafarbenia vlasov na modro, ružovo, červeno alebo fialovo, no boja sa a nie sú si istý, či by sa im to hodilo a či by sa cítili príjemne. Maska totiž vydrží 4 až 10 umytí, takže to nie je nič permanentné.

Ako na to?

Postup je skutočne jednoduchý a zvládnete ho doma úplne v pohode samé. Najskôr si vlasy umyjete šampónom (ja som použila tento šampón od Maria Nila, v ktorom som ešte kúsok mala). Následne vlasy vysušíte uterákom a farbu aplikujete rukami (odporúčam použiť rukavice). Farba, teda v skutočnosti maska s farebnými pigmentmi vonia úplne ako jahody, čo celý proces značne spíjemňovalo. Následne som vlasy prečesala redším hrebeňom a čakala 10 minút, keďže som chcela, aby moja farba bola intenzívna. Ak chcete jemný odtieň ružovej, masku majte na vlasoch kratšiu dobu. Potom som vlasy opláchla, použila som kondicionér, vlasy vysušila uterákom, aplikovala ochranný sprej proti teplu, vlasy som rozčesala (ružový sprej aj kefu som veľmi precítila!) a fénovala som.

A výsledok?

Výsledok bol famózny! Neskutočne sa mi farba na vlasoch páčila a pozitívne sa vyjadril aj môj priateľ, ktorý bol najskôr voči ružovým vlasom poriadne skeptický – povedal, že ak budem mať ružové vlasy, nebude ma brať vážne! Ale však vieme, tí chlapí toho namútia… úprimne, bola som si takmer istá, že výsledok bude skvelý, keďže značku Maria Nila poznám a viem, že vyrába skutočne kvalitnú kozmetiku. Druhou vecou bol fakt, že moje vlasy sú momentálne vďaka letnému slniečku veľmi svetlé, takmer biele, a tak na ne farba chytala dokonale. Keď píšem tento článok, moje vlasy sú umyté už dvakrát a farba stále perfektne drží a nemám pocit, že by sa jej intenzita dramaticky znižovala. Ak sa však necítite na takú sýtu ružovú ako ja, predajca odporúča zmiešať masku s maskou White Mix, s ktorou vytvoríte pastelovú ružovú. S čistým srdcom vám teda túto masku môžem len a len odporučiť, ak máte v úmysle podobné farebné bláznovstvo ako ja.

Článok vznikol v spolupráci s eshopom bezvavlasy.cz.

3 komentáre

  • Reply
    Lusy
    9. augusta 2018 at 10:31

    tak túto farbu som už videla u viacerých blogeriek, ale tvoja recenzia je najlepšia.. farba ti veľmi svedčí 🙂

  • Reply
    Jana
    9. augusta 2018 at 14:13

    Tak tato barva ti opravdu slusi, objednavam i ja! 😀

  • Reply
    Vyskúšala som suchú textilnú pleťovú masku s nanotechnológiou – výrobok šikovnej Češky! – The Stylemon
    9. septembra 2018 at 9:04

    […] objavila jeden zaujímavý produkt. Z tejto stránky som už skúšala ružovú masku na vlasy, článok si môžete stále prečítať. Tentoraz som však narazila na niečo ešte zaujímavejšie! Suchá textilná maska na pleť. No […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.