Na čo sa v móde v lete teším?

Konečne teplo! To si ale hovoríte asi všetci… Nechcem tu písať o počasí, ale veď len málo ľudí má rado zimu. Ja sa so zvyšujúcimi sa teplotami a intenzitou slnečného žiarenia začínam tešiť na pár módnych vecí. Akých?

Prvou a veľmi zásadnou vecou, na ktorú sa neteším len tento rok, ale každý rok je to, že konečne nebudem musieť nosiť desať vrstiev oblečenia, tak ako tomu bolo počas zimy. Neznášam to, nie je mi v tom pohodlne a dokonca sa mi ani nechce vymýšľať pekný, štýlový a kreatívny outfit, keď musí obsahovať kopu teplého oblečenia. V zime u mňa proste vždy zvíťazí pohodlie a je mi v podstate jedno, ako vyzerám. Kvôli tomu neznášam nakupovanie v zime a špeciálne skúšanie vecí v kabínke, keďže behanie po obchodoch a vyzliekanie zimného oblečenia stále dookola sa rovná minimálne hodine v posilňovni. Ale to určite poznáte aj vy. Naproti tomu, v lete na seba hodíte krásne šaty alebo tričko s kraťasmi, všetko je ľahučké, vzdušné a určite sa z daných vecí dá zostaviť krajší outfit než z hrubého svetra, pančúch, trojmetrového šálu a čiapky, ktorá je väčšia ako moja hlava. Jednoducho, milujem, keď mám toho na sebe čo najmenej a cítim hrejivé slnečné lúče na svojej pokožke.

Druhou vecou, na ktorú sa v lete nesmierne teším sú letné módne doplnky a obuv. Tento rok budú v kurze rôzne sandáliky a najmä šľapky v sýtych odtieňoch, ktoré totálne milujem. Vo všeobecnosti preferujem nosenie ľahkejvzdušnej obuvi, v ktorej sa mi nohy nepotia a nie sú napchaté. Nosiť v zime ťažké, pevné a zateplené čižmy je pre mňa neskutočne nepohodlné a nepríjemné. Rovnako sa teším aj na pestrofarebné šatky, ktoré sa chcem konečne naučiť viazať si aj do vlasov. A klobúky!slnečné okuliare! A maxi náušnice!

V lete sa zo mňa tiež stáva maniačka na šaty a tento rok nebude výnimkou. Dokonca som sa dostala do štádia, kedy si štýlové letné šaty vyrábam napríklad aj zo sekáčového pánskeho trička – stačí správna veľkosť a opasok a voilá! Šaty sú pre mňa proste to najpohodlnejšie, čo si v lete obliekam  v šatníku ich mám mnoho. Pri výbere u mňa víťazí okrem farby aj strihmateriál. Je mi nepríjemné, keď sú šaty príliš krátke a ja sa bojím sa zohýbať. Také šaty som si kúpila, pretože boli krásne, no veru nenosím ich. Preferujem dĺžku tesne nad koleno, no ulietavam si aj na maxi šatách. Čo sa týka materiálu, vyhráva bavlna, pretože zo syntetických látok sa mi v lete vytvárajú na chrbte alergické fliačiky.

Ach, v lete je toho toľko, na čo sa v móde teším!

Čo mám na sebe?

Šaty – Bonprix

Kabát – JUSTPLAY

Čižmy – Stradivarius

Čiapka – Asos

Batôžtek – Forever 21

 Za fotky srdečne ďakujem Hanke Slichovej.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.