Čo s oblečením, ktoré nenosíte?

To, čo schovávate vo svojom šatníku nejaké kúsky oblečenia, ktoré nenosíte, no je vám ľúto ich vyhodiť, s pýtať si nemusím. Máme to tam každá – veci, ktoré sú staršie, no stále zachovalé, v podstate im nič nie je, len z nejakého dôvodu ich nenosíme. Ja som takto v skrini dlho držala obyčajné biele nohavice a biele tričko. Nohavice som nenosila, lebo bielych mám doma viacero a navyše na týchto bol na spodnej časti malý fliačik, ktorý na svetlej látke bolo trochu vidno. Rovnaké to bolo aj s tričkom. Rozhodla som sa vyskúšať jednu vecičku, ktorou docielim to, že dané veci budem ešte nosiť.

Farbu Dylon som v obchodoch videla už dlhú dobu. Zaujala ma kvôli tomu, že je to farba na textil, ktorá sa dáva do práčky spolu s oblečením, ktoré chcete zafarbiť. Odtieňov je mnoho, ja som si vybrala červenú primárne kvôli tomu, že som chcela pekné sýtočervené nohavice. Nebudem vám klamať, na začiatku som sa bála. Čo ak to oblečenie znehodnotím? Čo ak to nebude fungovať? Čo ak si zafarbím alebo zničím práčku? Zvedavosť však bola väčšia a farbu som vyskúšala. Ako to dopadlo?

Na balení sú presne napísané inštrukcie, ktoré sú veľmi jednoduché. Farba vraj najlepšie chytí na čisto bavlnené oblečenie a keďže moje nohavice boli zo 100% bavlny, neobávala som sa. Tričko bolo s prímesou elastanu a na Dylone sa píše, že bavlna s prímesou sa nemusí zafarbiť do sýtej červenej, ale až len pastelovej farby. Prádlo som navlhčila a dala do práčky. Z farby som odstránila vršok, kolmo položila na prádlo a spustila pranie presne podľa postupu. Už po prvých otočeniach bubnu som videla, ako farba bleskovo účinkuje. Po pár minútach bolo celé oblečenie zafarbené nádherne červenou farbou a moje obavy sa vytratili. Bolo jasné, že oblečko bude super! Následne, keď prací program skončil, som z práčky vybrala plastový obal z farby, ktorý bol už v tomto momente prázdny. Oblečenie som dala prať znova, tentoraz už aj s pracím prostriedkom. Voda v práčke bola najskôr ružová, postupne sa zvyšky farby vytratili. Z práčky som po skončení vybrala krásne červené oblečenie a mala som obrovskú radosť! Tričko bolo o trochu menej červené ako nohavice, keďže bolo s prímesou elastanu, ale to som aj očakávala a (ako som písala) bolo to aj napísané priamo v inštrukciách.

Milujem praktické zlepšováky, a preto som túto farbu do práčky proste musela vyskúšať! Jediné, čo bolo zvláštne, boli nitky na nohaviciach, ktoré zostali nezafarbené, teda biele. Divné, že? Ale ten fliačik, ktorý bol na nohaviciach už vidno nebolo, takže ich môže opäť veselo nosiť! Prirodzene som sa bála, že v práčke nejakým spôsobom farba ešte zostala a v ďalšiu várku, ktorú budem prať sa trochu zafarbí tiež. A tak som nič neriskovala a do práčky som pridala taký ten papierik Color Catcher, ktorý zabezpečí to, že sa oblečenie nezafarbí. No a nezafarbilo sa!

Na záver by som chcela dodať, že farba Dylon je fakt skvelá a hlavne podporuje to, čo v móde chcem podporovať aj ja – a síce, že v šatníku netreba mať kúsky, ktoré nenosímeležia tam aj roky. Jednoduchou farbou ich totiž môžeme zachrániť, najmä, ak je na oblečení nejaký fliačik (napríklad na bielom, tak ako v mojom prípade) alebo ak nám jeho farba nevyhovuje.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.