Čo dôležité som si na Islande uvedomila?

Ak sledujete moje sociálne siete, možno ste si všimli, že som pred pár dňami absolvovala spontánny výlet s kamarátmi na Island. Asi tiež tušíte, ako bolo. Skvele! Island je krajina s rozmanitou a drsnou prírodou, ktorá chytí za srdce snáď každého a určite vám túto krajinu odporúčam navštíviť. Okrem skvelých zážitkov mi však tento výlet umožnil aj uvedomiť si pár vecí.

Milujem cestovanie. Aj kvôli skvelým zážitkom, ochutnávaniu nového jedla, poznávaniu zaujímavých kútov sveta a cibreniu cudzích jazykov. Peniaze investované do cestovania sú pre mňa proste najlepšie investované peniaze. Cesta na Island mi však okrem vyššie spomenutých výhod pomohla uvedomiť si isté veci. A síce, že žiť sa dá aj inak ako len v drahom byte s drahým autom a že život nie je len o naháňaní sa za úspechom a peniazmi a že to, čo častokrát my alebo naše okolie rieši sú nepodstatné kraviny.

Pre mňa ako online content cretora a blogera sú internet, počítač, sociálne siete a móda mojimi zdrojom obživy. Samozrejme, mám aj módny blog, kde z veľkej väčšiny riešim len oblečenie a make up. Vedúc takýto život, bolo by veľmi ľahké skĺznuť do materializmu, v ktorom si nebudem uvedomovať to, čo je skutočne podstatné a nadobudnem hodnoty, ktoré sú v mojich očiach momentálne nesprávne. Na Islande som videla, ako ľudia dokážu žiť z mála a v akom prostredí žijú a pracujú. Majú jeden skromný domček (ideálne pod nejakou brutálne veľkou horou, aby im tam menej fúkal vietor), majú tri koníky, jednu kravu, zopár sliepok, jedného úžasne krásneho a milučkého psíka a nejaké terénne autíčko, aby sa raz za čas vybrali niekde do civilizácie po potraviny alebo k lekárovi. Žijú si pokojným, pokorným a minimalistickým životom. Keď som sa v takomto prostredí ocitla, zrazu mi ten môj preplnený walk in closet, auto alebo plná kozmetická taštička prišli totálne zbytočné. Takisto ako moje problémy – pribúdajúce vrásky, pokazený počítač či to, že v jednom kuse nemám čo na seba. Presne pre toto neskutočne rada cestujem. Otvára mi to totiž oči dokorán…

Čo mám na sebe?

Bunda – BONPRIX

Sukňa – RETROKOMNATA

Topánky – PULL&BEAR

Kabelka – FOREVER 21

Náušnice – PASION

FOTO: DAVID POUL

2 komentáre

  • Reply
    Viki
    7. marca 2018 at 10:40

    veľmi pekne napísané 🙂 a máš totálnu pravdu

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

  • Reply
    Dominika
    26. marca 2018 at 8:49

    Ja milujem tiež keď pri cestovaní prichádzam na myšlienky, ktoré ma doma (na Slovensku) nikdy nenapadnú. Najlepšie na tom je, že prídu úplne spontánne. Občas alebo myslím, že je potrebné sa niekedy tak trochu previesť do iného sveta, aby sme zistili ako na tom sme a či to čo robíme je naozaj pre nás dobré a prospešné, pekný článok 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.