Ako štýlovo nezamrznúť? Aj v zime sa dá hýriť farbami!

Zima, to neznamená len sniežik, slniečko a stavanie snehuliakov, ale aj čľapkanicu, mráz, vietor a ulice zahalené do sivej a čiernej. Vskutku, je to naozaj pravda. Spolu s pochmúrnym počasím sa aj tie naše slovenské ulice ponoria do depky. Všetci nosíme tmavé a poriadne nudné kabáty, bundy, všetci sme naobliekaný v desiatich vrstvách a z toho celého hnusného mrazivého počasia máme zlú náladu. Čo takto to zmeniť? Ukážem vám pár tipov, ako v zime štýlovo nezamrznúť a hýriť farbami bez toho, aby vám bola zima.

Predstavte si, že by sa ulice zahalili do farieb. Cestou mestom by ste stretli ženy, ktoré na sebe majú krásne farebné dámske kabáty, alebo dievčatá by mali na hlave rozkošné farebné čiapky, ďalšie ženy zasa neónové bundy. To by bolo krásne, však? Garantujem vám, že sila farieb je neskutočná a dozaista by vám dané dámy vo farebnom oblečení vyčarovali úsmev na perách. Ja v zime preferujem tieto kúsky, ktoré zohrejú a sú navyše krásne farebné:

Huňatý teplý štrikovaný sveter

Juj, tých mám v šatníku už celkom dosť! Je to proste kúsok, ktorý je teplý a v outfite doslova žiari. Skúste zvoliť napríklad červený kvalitný štrikovaný sveter – červená sa hodí každej žene a nádherne nás rozžaruje. Keď zvolíte fakt nádhernú sýtu farbu na svetri, potom aj ten váš obľúbený čierny univerzálny kabát bude vyzerať menej nudne a ponuro. Odporúčam vám hľadať svetre v sekáčoch, a to nielen v dámskom, ale aj v pánskom oddelení. Oversize trend je totiž v kurze a čo je v zime lepšie než teplučký veľký sveter, do ktorého sa celé zabalíte? No dobre, je to varené víno…

(Červená) čiapočka

Nielen červená! Ale hocijaká! Čiapka to proste istí ako fakt výrazný, teplý, pohodlný a štýlový doplnok najmä počas dní, kedy naozaj nemáme chuť sa do ničoho prešpekulovaného obliekať alebo jednoducho nemáme na to čas. Stačia rifle, sveter, ten spomenutý čierny kabát, teplé čižmy a výrazná čiapka ako čerešnička na torte, ktorá zožne najväčšiu pozornosť. Ja čiapky lovím najmä vo výpredajoch a momentálne mám zálusk na model štrikovaný z veľmi hrubej vlny – proste taká čiapková helma… Či čo…

Veľký šál

Šál funguje v podstate rovnako ako čiapka – je to jednoducho doplnok, ktorý rozžiari a ozvláštni aj ten najnudnejší a najjednoduchší outfit. Navyše, neviem ako vy, ale ja v zime jednoducho musím mať zakrytý krk, nech sa deje čokoľvek.  Paradoxne šál je ale kúsok, ktorý v sekáči veru nájsť neviem. Teda, neviem nájsť pekný farebný zachovalý šál.

Veľká nafúknutá bunda

Aký slovenský ekvivalent som to práve použila? Kolegovia prekladatelia by ma asi zabili. Každopádne ide o „puffer jacket“, trendový kúsok, ktorý je ďalší v poradí v skupine teplých, príjemných, pohodlných a bláznivo farebných zimných kúskov. Teda, ak ju zvolíte v peknom sýtom odtieni, tak ako ja. Obchody sú takýmito kúskami preplnené a odporúčam vám ich nosiť vo fakt veľkej zime, pretože hrejú ako bláznivé. Moja citrónovo žltá má ešte jednu super vlastnosť – keď husto sneží a nevidno nič, ja na ulici svietim ako neónka. Čo je, pochopiteľne, dobré aj vzhľadom na bezpečnosť.

2 komentáre

  • Reply
    Candy Grant
    8. februára 2018 at 22:13

    No krása! ja by som na to nenašla odvahu. Mám v skrini jednu červenú čiapku a ani tú nenosím, lebo sa cítim ako maják 😀 Ale tak tú Barbie čiapku by som sa asi donútila nosiť 😀

  • Reply
    Rose Tascher
    17. februára 2018 at 13:43

    Čepka je must have každé zimy (i nezimy :-D) !

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.