Týždeň bez počítača alebo nútený internetový detox

Ono sa to možno zdá, akoby som riešila kraviny. No skúste sa zamyslieť a vcítiť sa do mojej kože. Som freelancer a pracujem výhradne cez počítač. Nepotrebujem auto, nepotrebujem kanceláriu, nepotrebujem v podstate nič, aj ten internet by sa dal vyriešiť, potrebujem len a len počítač. No a ten mi po našom krátkom polročnom vzťahu povedal: „Ahoj Lenka, dávam si oddych a beriem si dovolenku.“ No a tým v podstate zariadil to, že som musela mať nútenú dovolenku aj ja.

Človek si isté veci proste neuvedomí, keď ich má a uvedomí si ich hodnotu, až keď ich stratí. Ja som si teda v mojom prípade uvedomila, ako veľmi som spätá s počítačom a ako veľmi od neho závisí veľa vecí – práca aj blog, komunikácia s ľuďmi, vybavovačky, spravovanie sociálnych sietí, písanie blogov, newsletterov, proste kopec vecí… Nie je to o tom, že by som bola na počítači závislá, ale o tom, že počítač je môj chlebodarca a živí ma. Je to niečo podobné, ako keď sa krajčírke pokazí šijací stroj, teda jej obživa. No a ako to teda býva, aj ja som si uvedomila, aké je to nemôcť pracovať. Nie nechcieť, keďže mám to šťastie a mám prácu ktorú milujem a nikdy sa mi nestalo, že sa mi pracovať nechcelo, ale nemôcť.

No a čo sa stalo ďalej? Pokúšala som sa všemožne počítač spustiť a pracovať. Lenže osud mi naznačil ešte silnejšie, že mám oddychovať a zniesol na mňa všetku pliagu sveta v podobe dvoch dní kompletne preležaných v posteli. Takýto fyzický kolaps som veru ešte nikdy nemala. Doteraz neviem, čo to veru bolo.

Čo ale z tohto môjho strastiplného príbehu vyplýva? To, že všetko sa pre niečo deje a nič sa nedeje len tak. Aj ten hlúpy počítač sa mi vlastne pokazil na to, aby som oddychovala, keďže ja ako pravý workoholik neoddychujem a aktivitu menom ničnerobenie absolútne nepestujem. No a tiež to, že všetko zlé je na niečo dobré. V tomto prípade to bol ten oddych a uvedomenie si, že potrebujem aj tej spomenutý oddych a aj počítač a že by som si mala zaobstarať nejaký fakt kvalitný a dobrý, keďže ma živí.

Čo mám na sebe?

Kabát – JUSTPLAY

Šál – Pull&Bear

Šaty – Reserved

Pančuchy – Calzedonia

Topánky – topankovo.sk

Kabelka MUUF a pohárik KeepCup – mabets.sk

Čiapka zo sekáča, pes môj, prirodzene 🙂

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.