Košice Fashion Week: kde sme boli a čo sme robili? + tipy na výlet!

Blogovanie, to vám má kopec výhod. Človek sa neustále učí mnohým novým veciam, spoznáva kopec šikovných, múdrych a cieľavedomých ľudí a občasne aj cestuje. Ako módna blogerka som bola pozvaná na Košice Fashion Week a keď som videla ten perfektný sprievodný program, nemohla som odolať! Tento článok však, prosím, neberte ako vychvaľovanie. Berte to skôr ako tipy, čo v Košiciach robiť, kde ísť, kde jesť a čo je podľa mňa naozaj zaujímavé a stojí to za to, aby ste tomu obetovali čas.

Ubytovanie

V Košiciach som síce bola mnohokrát, no ešte nikdy som nebývala v takom nádhernom hoteli ako tentoraz. Hotel City Residence sa nachádza priamo v srdci tohto mesta a síce je z vonku pomerne dosť nenápadný a splýva so susednými budovami, vnútri na vás čaká hotové kráľovstvo. Hotel je nádherný! Ďalšie účastníčky zájazdu, VeronikaIvanka, Linda a Simča, bývali s partnermi v iných apartmánoch a my (ja, môj Jarko, Markétka Peťka) sme mali k dispozícii obrovský apartmán s dvomi spálňami, kuchyňou spojenou s lounge priestorom, kúpeľňou s vírivkou a prosím pekne aj saunou! Od piatku do nedele sme teda spali ako v bavlnke, saunovali sa a užívali si nádherné priestory a skvelé jedlo. Síce sme v hoteli vždy mali len raňajky, tie však boli ultra mega insta friendly, však posúďte tu, tu alebo aj tu. Tento hotel sa teda síce radí medzi trochu drahší, no za tie peniaze to rozhodne stojí. Veď predsa – už ste boli v hoteli, kde máte na apartmáne privátnu saunu a acai bowl vám donesú rovno do postele?

Košice Fashion Week

Veľmi sa mi páči, že módne dni už nie sú len v hlavnom meste, ale že návrhárom sa dostáva príležitosti na prezentáciu aj v iných mestách, tentoraz na akcii Košice Fashion Week. V prvom rade musím pochváliť priestory (Kasárne/Kulturpark), ktoré boli veľmi štedré a krásne. Nikto sa nikde netlačil a  okrem veľkej prehliadkovej miestnosti sa sprievodný program konal aj v iných miestnostiach, ktoré slúžili ako showroom pre rôzne značky, ako napríklad Alizé alebo Zoot. Samotné prehliadky boli krásne, no osobne by som vypichla môjmu srdcu najbližšiu. Ako iste viete, milujem slovenský folklór a fascinujú ma jeho výšivky. Práve nimi sa inšpirovala návrhárka  Jaroslava Wurll Kocanová, ktorej róby boli neskutočné. Vďaka spojeniu modelov, ručne vyrobených kabelkových skvostov od Dajany Rodriguez, nádhernej husľovej hudby a slovenských vlajok som zrazu pocítila hrču v hrdle, slzy v očiach a neskutočnú národnú hrdosť. Som šťastná, že máme na Slovensku šikovných ľudí, ktorý z takej pominuteľnej a materiálnej veci ako je oblečenie robia skutočné umenie, ktoré zachováva tradície.

Čo navštíviť

Síce jadro nášho programu boli módne prehliadky, vírivkovanie a posedávanie v reštauráciách (neodsudzujte, doprajte, zaslúžime si to!), zažili sme v Košiciach aj iné zaujímavé veci. Napríklad, vedeli ste, že sa tu nachádzajú najväčšie opálové bane na svete? Zvolili sme síce kratšiu hodinovú prehliadku, no to úplne stačilo na objavenie úžasných podzemných priestorov, hľadanie opálov a nájdenie nielen ich, ale aj jedného malého netopiera. Bane však ponúkajú aj dlhšiu, 5 hodinovú dobrodružnú túru po podzemí a dokonca aj potápanie. Verte mi, je tam čo pozerať aj počas takého dlhého času! Ako ďalším bodom programu bolo herné centrum Lavi X3M Games, kde sme sa do sýtosti vybláznili na laser game, virtuálnej realite a rôznych X-BOXových hrách. Ak pôjdete do Košíc s partiou kamarátov, tak tu sa vybláznite jedna radosť. Keďže sme na výlete mali aj českú výpravu, boli sme sa pozrieť aj na námestie ku katedrále a iným pamiatkam. Išli sme tam v nedeľu ráno, čo bol podľa mňa úplne ideálny čas, pretože každý spal, boli sme tam samé. Všade vládol pokoj, ticho a spoza katedrály začínalo nádherne svitať slniečko. Na celý víkend sme mali požičané aj autíčko Ford Kuga STLine, čo sa teda samozrejme najviac páčilo môjmu Jarkovi, keďže si mohol naplno vyskúšať všetky jeho vychytávky. A ja? Mne sa páčilo najmä to, že auto parkovalo samé! 🙂

Kde jesť

Nielen Bratislava, ale aj Košice sú preplnené skvelými reštauráciami. V piatok sme sa hneď po príchode príjemne zahriali polievkou v jedlom poháriku v Soupculture a večerou a ochutnávkou vín v Dva Dve. Podnik som si zamilovala nielen vďaka nádherným priestorom a výberu alkoholu, z ktorého sa vám zatočí hlava (to máte dnes všelikde), ale najmä vďaka veľmi priateľskej atmosfére a osobnému srdečnému prístupu, ktorý nás tam čakal. Prihovárali sa nám rôzni zaujímaví ľudia, od majiteľa až po výrobcu bio limonád a každý mal svoj príbeh a osobnosť, ktoré ma veľmi oslovili a namotivovali taktiež si ísť za svojim snom a robiť to, čo milujem. V sobotu sme celý hladní a príjemne unavení navštívili utešené francúzske bistro A La Maison, kde nám nejedli len ústa, ale aj oči. Milujem, keď má podnik ducha, myšlienku, štýl a je zaradený naozaj krásne. Ak milujete dobré jedlo (na palacinky spomínam s láskou v srdci a slinou v kútiku úst) a provensálsky štýl nábytku je vám srdcu blízky, určite tam zavítajte. Náš krásny pobyt sme zakončili v Mondieu, ktoré mnohí poznajú z Bratislavy. Podnik nesklamal a svoju vynikajúcu povesť potvrdil. Nádherné priestory a obrovský výber aj vegánskeho jedla bol skutočným zážitkom. Nemám viac čo dodať, toto miesto jednoducho treba navštíviť aj v Košiciach.

 

3 komentáre

  • Reply
    Dominika
    20. novembra 2017 at 14:14

    Parádička! 🙂 Tak muselo byť fakt super 🙂

  • Reply
    Prečo nemám rada módne prehliadky? – The Stylemon
    22. novembra 2017 at 10:53

    […] Našťastie, v Košiciach dané prehliadky predčili moje očakávania a nádherné kolekcie Zuzany Hakovej alebo Jaroslavy Wurl Kocanovej s ľudovými motívmi ma chytili za srdce a z toľkej nádhery som bola natoľko dojatá, že mi ľudia naokolo boli totálne ukradnutí. Fotky a informácie z tejto akcie nájdete v minulom článku. […]

  • Reply
    Katarína
    22. novembra 2017 at 17:19

    Pozerám, že pri úchvatných šatách od Jarky W. nechýbali ani éterické čelenkové výtvory od Zuzky Zliechovcovej, ktoré to celé posúvajú ešte inde:). Krása.

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.