Krém zo slimáka??? Testujem prírodnú slovenskú kozmetiku PRIODY

Jednu z vecí, ktorú si ako blogerka nesmierne vážim a za ktorú som vďačná je to, že môžem podporovať šikovných Slovákov a testovať a zviditeľniť dobré slovenské produkty. Keď ma oslovila slovenská značka Priody, ktorá vyrába poctivé a čisto prírodné produkty, neváhala som. Kozmetika sa teda vyrába na Slovensku, je plná prírodných látok vo vysokej koncentrácii a zlé veci ako parabény a silikóny v nej nenájdete. Samozrejme, značka taktiež netestuje svoje produkty na zvieratách. Ďalším dôvodom, prečo som prírodnú kozmetiku Priody chcela vyskúšať je to, že ju nezoženiete v drogérii. Distribuuje sa najmä do salónov, no a o salónovej kozmetike všetky dobre vieme, že je účinná a veľmi kvalitná. Navyše, produkty tejto značky lacné nie sú, a tak zaúradovala moja zvedavosť – vyplatí sa za tie peniaze kupovať túto kozmetiku?

Čo som testovala?

Zaujala vás kozmetika Priody? S kódom PRITOP25 budete mať zľavu 25% na všetko a poštovné zadarmo!

Nočný krém so slimačím extraktom

Keď som toto videla na internete nápis Nočný krém so slimačím extraktom, povedala som si: „Čože? Krém zo slimáka? Fuj, to musím vyskúšať!“ Proste typická ja… Všetko, čo je nejakým spôsobom iné a zvláštne, musím mať. Skutočné slimáky ani ich ulity ale v kréme budete (nanešťastie alebo našťastie?) hľadať márne. Krém je hydratačný a regeneračný a o jeho presnom zložení si môžete prečítať TU. Prvé, čo ma na kréme zaujalo, je to, že takmer vôbec nevonia. Nemám rada príliš parfumovanú kozmetiku, veď predsalen – my ženy používame každý večer niekoľko kozmetických produktov a keby každý silno voňal, boli by sme ako chodiace parfumérie s poriadnou bolesťou hlavy. Ja hlúpa som ho dokonca voňala, či nesmrdí ako slimáky (vtipné, ale je to pravda :D). Krém je hutný, takže perfektný na zimu, no nanáša sa dobre a vsakuje sa rýchlo – práve tieto atribúty sú u mňa dôležité, keďže nemám rada príliš mastné krémy, kvôli ktorým musím dve hodiny čakať na vstrebanie a aj tak si zašpiním vankúš. Výsledky však boli viditeľné už po prvom použití a to naozaj netáram! Moja pleť bola hneď ráno viditeľne pevnejšia, krásne hydratovaná a taká pekne lesklá a svieža. Musím povedať, že tesne predtým som používala hydratačný krém od prírodnej českej značky Bione, ktorú mám tiež rada, no Priody a „krém zo slimáka“ je úplne iný level a ak chcete vyskúšať fakt kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorá funguje a dokonca má aj protivráskové účinky, tých 50€ stojí za to.

Sérum s vitamínom C

Na toto sérum v Vitamínom C som sa tešila skoro tak veľmi ako na „krém zo slimákov“, keďže som na vitamíne C závislá. Cena séra je taká vysoká, že som skoro začala mať strach z výšok a moja zvedavosť, či je tento produkt fakt dobrý, bola väčšia ako zadok Kim Kardashian (trošku vtipu na osvieženie nikoho nezabije). Všetko o zložení a iné užitočné infošky si môžete prečítať TU. Sérum obsahuje praktickú pipetku, s ktorou je nanášanie jednoduché. Na obale sa píše, že na celú tvár stačí naniesť jednu dávku pipety, mne však boli treba skoro dve dávky a usúdila som z toho, že mám asi väčšiu hlavu ako obyčajný človek. Sérum tiež nemá takmer žiadnu vôňu a vstrebalo sa rýchlo. Účinky vitamínu C, vďaka ktorému sa v našom tele vytvára kolagén a účinky kyseliny hyalurónovej asi spozorujem po dlhodobejšom používaní, no zatiaľ som sa zbavila suchej kože najmä okolo nosa a moja pleť sa začína krásne vypínať.

Micelárna voda

Micelárna voda PRIODY je určená pre každý typ pleti a môžete si s ňou v pohode odlíčiť make up, tak ako s klasickou micelárnou vodou. Oproti tej klasickej má však olejovitejšie zloženie a do vatového tampónu sa vsakuje veľmi pomaly. Make up odličuje celkom fajn, na nestierateľný rúž („betón“ od Dermacolu) to však nie je, ale to je jasné. Spomedzi všetkých produktov ma tento svojim zložením zaujal najviac – nájdete v ňom dokonca extrakt z čučoriedky, javora, pomarančovej kôry, citrónovej kôry a brusnice, no proste samé mňamky!

Pleťové masky

Tieto (duchové) pleťové masky Priody ma neskutočne bavia! Vyskúšala som postupne 3 – revitalizačnú liftingovú masku, HydraMax hydratačnú masku a revitalizačnú masku na bradu a líca. S maskami som na začiatku trošku bojovala, pretože boli veľmi vlhké a nedala sa mi z nej odstrániť predná aj zadná ochranná časť, no boli super! Príjemne chladili a na pleti po nich zostala tekutina, ktorú som ešte následne vmasírovala do pleti. Veľkým plusom je to, že jednu masku môžete použiť až trikrát, preto tie moje hneď po prvom použití putovali do chladničky. Pri druhom použití boli však už trochu suchšie. Avšak, v tomto prípade cena za produkt vôbec nie je vysoká, keďže ho môžete opätovne použiť a trikrát.

Tak teda, oplatí sa?

Na záver by som dala Priody a ich produktom 4,5 z 5 hviezdičiek, a to kvôli pomerne dosť vysokej cene, ktorá, nazdávam sa, odradí veľa slovenských bežných žien. Je však potrebné si uvedomiť, že takáto kozmetika, ktorá obsahuje čisto prírodné zložky vo vysokej koncentrácii aj niečo stojí a v tomto prípade sa za kvalitu proste platí. Za svoj skromný život som vyskúšala už množstvo kozmetiky, no ani jedna značka, či drahá či lacná, nemala podobné zloženie a podobné výsledky. Pri väčšine prírodných produktov sa mi stalo, že neboli takmer vôbec účinné alebo sa účinok dostavil po dlhodobom používaní. So značkou Priody preto po tejto recenzii určite nekončím a rozhodla som sa vyskúšať aj iné ich produkty, keďže toho majú oveľa oveľa viac! A ktovie, možno si raz na ten slimačí krém zvykne aj môj priateľ a keď si to natriem na tvár, možno mi jedného dňa aj dá pusu na dobrú noc 😀

O kozmetike Priody a iných recenziách si napríklad prečítaš na blogu Life in pictures by Lu alebo From Lenka.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.