Ako sa zmenil môj štýl obliekania po zbavení sa okuliarov?

Ako už možno mnohí viete, pred mesiacom som sa zbavila vďaka Neovízii mojich dioptrických okuliarov. Bolo to perfektné a mám fakt skvelý zážitok, o ktorom si môžete prečítať TU. Netušila som však, že so „zahodením“ dioptrických okuliarov sa mi zmení aj štýl obliekania. Nie je to nič prevratné, nezačala som nosiť 13 centimetrové opätky a latex od hlavy po päty, no predsa – nosila som odjakživa výrazné hrubé tmavohnedé alebo čierne okuliarové rámy, ktoré na mojej tvári vždy upútali najviac. Mimovoľne, bez toho, aby som si to uvedomila, som tomu prispôsobovala aj svoj štýl obliekania a je celkom zaujímavé to pozorovať. Čo sa zmenilo?

Šiltovečky čauté!

Z jednej veci sa po zahodení okuliarov teším úplne najviac (no, úplne najviac sa samozrejme teším zo športu a že konečne počas plávania aj vidím). Šiltovky! Možno sa vám to zdá vtipné, no keď som nosila okuliare, šiltovky mi vôbec nesedeli, divne mi stláčali hlavu a uši mi až príliš komicky odstávali. Zistila som, že to jednoducho len bolo tým, že som za ušami mala okuliare a to robilo neplechu. Takže teraz, keď som zistila, že je po probléme, nosím šiltovky jedna radosť! Konečne môžem vytiahnuť všetky tie, ktoré som si za tie roky pokúpila v nádeji, že práve z nich mi uši otŕčať nebudú.

Za fotky ďakujem šikovnej fotografke Martinke Čížkovej ➡ www.martinacizkova.cz

Čím bláznivejšie slnečné okuliare, tým lepšie!

Pri dioptriách číslo 6 a celkom dosť veľkej neznášanlivosti šošoviek som o slnečných okuliaroch mohla len v tichosti snívať. Závidela som dievčatám, ktoré pyšne nosili všelijaké originálne modely, vďaka ktorým nielenže mali pokoj od slnka a nemuseli žmúriť ako ja, ale sa zároveň nemuseli maľovať, keďže okuliare im zakryli polku tváre. Práve tento módny kúsok som si dopriala pred operáciou ako prvý a nevedela som sa dočkať, kedy ich budem môcť začať nosiť. Teraz už momentálne silno silne frajerujem so všakovakými slnečnými okuliarmi a užívam si to, že cez ne nevidno moje oči a môžem beztrestne zazerať na všetkých ľudí okolo.

Veľké a výrazné náušnice, vitajte!

Kvôli tomu, že som nosila pomerne dosť výrazný rám okuliarov, som si na hlavu už nič nechcela „vešať.“ Jednoducho povedané, výrazné okuliare s výraznými náušnicami sa mi „bili“ a zastávala som názor, že menej je niekedy viac. Preto som nosila len moje popolníky a visiace veľké náušnice som obdivovala len v obchode. Našťastie, situácia sa zmenila!

Čelenky, traste sa!

Rovnaký problém ako s výraznými náušnicami som mala aj s všakovakými čelenkami. Jednoducho sa mi v kombinácii s mojimi výraznými okuliarmi zdali už nadbytočné, a tak som s obdivom lajkovala instagramové fotky rôznych báb, ktoré mali počas leta na hlave také nádherné saténové čelenky s potlačou kvetov. Pár mesiacov neskôr a aha ho! Pred pár dňami mi podobná čelenka prišla kuriérom domov a síce je na ňu teraz už asi veľká zima a k bunde a svetru sa nehodí, už sa neviem dočkať, ako ju vytasím budúci rok v lete niekde na pláži!

Roláky? No problem!

Roláky som voľakedy z duše nenávidela! Chápete – aby som si mohla obliecť rolák, musela som si dať dole najskôr okuliare. Ono sa to zdá ako blbosť, no keď nosíte okuliare od 11 rokov aj takáto banalita vám začne liezť poriadne na nervy. Takže som rada, že som sa zbavila aj tohto problému a už som si aj stihla pokúpiť rozne pestrofarebné rolákové svetre na zimu. Kde? No predsa v sekáči!

1 Comment

  • Reply
    Dominika
    2. novembra 2017 at 20:23

    Toto presne poznám, tiež som to takto vnímala keď som naladila kontaktné šošovky 🙂 Všetko ti super pristane najmä tie okuliarky a aj čelenky 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.