Ako ušetriť na vlasoch a zvýšiť ich kvalitu?

Všetky dobre vieme, že naše vlasy, to je jedna veľká katastrofa a pekný žrút peňazí. Každá máme s vlasmi proste nejaký problém, každá chceme inú kvalitu, farbu, strih… Proste každá chceme niečo, čo nemôžeme mať. Nehovoriac o tom, že kaderníctva a predražené prípravky na vlasy sú bezodná studňa na peniaze. Veľké množstvo z vás sa ma však pýtalo na moje vlasy, a preto som sa rozhodla napísať článok o tom, ako sa o vlasy starám ja – teda ako na nich dokážem ušetriť a napriek tomu zvýšiť ich kvalitu.

Kupuj si dobré drahšie značky

„Čo Lenka, šibe ti? Píšeš článok o tom, ako ušetriť na vlasoch a do prvého bodu dáš rovno to, že máme používať drahú kozmetiku?“ Áno! Pretože jednoducho efekt tejto drahšej kvalitnej kozmetiky je doslova na počkanie, ja napríklad vidím výsledky už po jednom umytí. Prešla som si aj značkami z drogérie, dlho som používala napríklad značku Balea z DM Drogérie, ktorá má rovno aj na obale niektorých produktov napísané, že to treba dlhodobo používať. U mňa to dlhodobo bolo minúť aj tri-štyri fľašky šampónu, čiže celková cena sa rovnala cene jedného drahšieho šampónu, ktorého efekt bol okamžitý. Ďalšou vecou je to, je používaním kvalitnej kozmetiky svoje vlasy hýčkaš, nebudú sa ti tak často lámať, nepotrebuješ ich často strihať a teda ušetríš za kaderníka. Mne sa dlhodobo osvedčila značka Toni&Guy. Momentálne používam radu Volume Addiction, ktorej efekt som zbadala hneď po prvom použití a navyše aj malé množstvo šampónu rásne pení, takže jedna fľaša vystačí aj na mesiac. Nehovoriac o tom, že do olejčeka z tejto rady som sa zamilovala a iný už nechcem! Musíte vyskúšať!

Podobné účinky na počkanie má aj kozmetika Maria Nila. Je to švédska vegánska kozmetika, ktorá má už len za toto u mňa obrovské plus. Vyskúšala som ich radu Sheer Silver, ktorá má zabrániť žltým odleskom v blond vlasoch. Šampón aj kondicionér sú modré a po sprchovaní som dokonca musela aj umývať vaňu, no efekt bol perfektný.

Masky v pohodlí domova a lacno

Maska Olaplex je vecička, ktorá mi doslova zmenila kvalitu vlasov od základov. Aplikujem si ju v pohodlí domova, nechám ju pôsobiť niekedy aj 1,5 hodiny (funguje len na mokré vlasy) a efekt je neskutočný! Ak máte aj vy oslabené, jemné a rozlietané vlasy, toto je úplná bomba. Na nej sa však dá ušetriť tiež – pokiaľ v salóne zaplatíte za Olaplex kúru v priemere 40€, jedna fľaštička Olaplexu na domáce použitie stojí napríklad na luxusnivlasy.cz v prepočte 21€.

 

Strihanie doma

Jednou z najväčších položiek šetrenia na vlasoch je kaderníčka. Veď predsa len za umytie vlasov si v niektorých salónoch účtujú aj 5€ alebo viac! Ja som sa preto rozhodla vlasy si strihať doma. Kúpila som si kadernícke nožnice (iné nepoužívajte – tieto na fotke sú ilustračné, moje som požičala kamarátke), našla som si tutoriál na Youtube a ostrihala som sa podľa neho sama. Najskôr som sa bála, no keďže mám rovný strih, išlo to celkom ľahko. Ak máte iný strih, možno to tak ľahko nepôjde, ale zasa načo máme maminky alebo sestry, však? Tie vám za pohárik vína a pokec vlasy podstrihnú rady.

Farbenie doma

Pre niekoho je to možno šialenstvo, no naozaj niet čoho sa báť. Stačí si kúpiť kvalitnú farbu na vlasy, pozakrývať všetko, čo sa dá a dodržiavať každé jedno slovo v pokynoch z príbalového letáka. Ja som objavila farbu od Schwarzkopf Color Expert s technológiou Omegaplex, ktorá je vyslovene určená pre farbenie doma s efektom ako z kaderníctva. Toto môžem len potvrdiť, krabička na obrázku je v poradí moja už asi šiesta.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.