Ako kombinovať vzory na jeseň a zimu?

Odjakživa som milovníčkou rôznych vzorov a v poslednej dobe ich veľmi rada kombinujem v jednom outfite vznikne tak zaujímavý look, ktorý je originálny a poriadne štýlový. Kombinovanie vzorov je v lete ľahké – obchody nimi doslova hýria a stačí, ak si na seba dáš kvetinový top s bodkovanou sukňou a máš vyhraté. Kombinovať vzory v zime, kedy sa potrebujeme obliecť hlavne teplo, však nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Hranica medzi “štýlový jesenný outfit” a “zbytočne prekombinovaná hrôza” je totiž veľmi tenká. Na to, aby človek vypadal dobre dvoch a viacerých vzoroch treba dodržiavať isté zásady aj v chladnom počasí, kedy najčastejšie nosíme kabáty, svetre, mikiny a dlhé nohavice.

Spoločné farby

Ak chceš kombinovať viac vzorov naraz (ja osobne kombinujem väčšinou len dva, v krajných prípadoch tri), vzory by mali mať niečo spoločné. Najlepšie urobíš, ak skombinuješ vzory, ktoré majú jeden alebo viac farieb spoločných a outfit dovedieš do dokonalosti doplnkami tiež v rovnakých farbách. Na mojom outfite na fotkách napríklad vidíš spoločnú bielu farbu, ktorá sa nachádza na košeli a aj na nohaviciach. Doplnky – kabelka a lodičky, sú vo farbách, ktoré sú na košeli. Takýmto spôsobom je vzájomne celý outfit prepojený a vyznieva ako jeden celok. Ak sa bojíš farieb, dobre urobíš, ak si zaobstaráš napríklad čiernobiely vzorovaný kabát, ktorý je pohodlný, teplý a následne ho ľahko zakomponuješ do outfitov.

Veľkosť vzorov

Ak skombinuješ dva vzory rovnakej veľkosti, budú medzi sebou bojovať, zlievať sa dokopy a výsledný efekt bude viac ako nežiaduci. Nehovoriac o tom, že ti takýto outfit bude úžasne deformovať postavu a krivky. Naproti tomu, najlepšie urobíš, ak skombinuješ jeden väčší vzor a druhým malým – v mojom prípade je to košeľa s veľkými kvetinami a nohavice, na ktorých sú úzke pásiky. Perfektne by sa spolu kamarátili aj malé bodky na tričku a štýlová potlač napríklad veľkých citrónov na zaujímavej a originálnej sukni. Jeden vzorovaný kúsok dokonca môžeš nechať vyniknúť na úplne malej ploche, napríklad ak pod klasický hladký sveter zvolíš vzorovaný košeľu a necháš vytŕčať golier. A môj tip – veľké vzory daj na časť tela, ktorú chceš zvýrazniť a malé vzory zasa na partie, ktoré chceš, aby pôsobili nevýrazne.

Pásiky a kvety

Mojou najčastejšou kombináciou vzorov sú pásiky (alebo aj bodky) a potlač kvetov. Takáto kombinácia je dokonca nadčasová a nech si ju oblečieš na seba kedykoľvek a kdekoľvek, nikdy s týmto experimentom nič nepokazíš. Nájsť v obchodoch vzorované oblečenie určené do chladnejšieho počasia je nesmierne ťažké. Ja nachádzam tie najoriginálnejšie vzorované módne kúsky v second hande, ako napríklad v outfite na fotkách.

Čo mám na sebe?

Košeľa – second hand

Nohavice – JUSTPLAY

Lodičky – Nine West

Kabelka – JUSTPLAY (vypredaná)

Za krásne farebné fotky zo srdca ďakujem mojej usmievavej parťáčke Lucke, jej tvorbu kukajte na INSTAGRAME TU.

1 Comment

  • Reply
    Dominika
    13. septembra 2017 at 18:43

    krásna 🙂 Toto by ma nenapadlo skombinovať a ako pekne to ukáže 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.