Ako sa o seba starám ja?

V poslednom čase mi chodí veľa správ od vás o tom, či si bielim zuby, ako je možné, že mám také zdravé vlasy (nemám), či cvičím alebo chudnem, čo jem. Pár otázok sa veľmi často opakuje, a tak som sa rozhodla zodpovedať ich v jednom článku s témou “ako sa o seba starám ja.”

Cvičím?

Áno, cvičím. Nie, necvičím veľa, necvičím crossfit “do skapania”, ale snažím sa len hýbať. U mňa to nie je o chudnutí alebo spevňovaní svalov, ale skôr o psychike. Keďže pracujem celé dni sediac za počítačom, šport je pre mňa psychickým oddychom. Nechodím však do posilňovne alebo do uzavretých priestorov, ale von do prírody. Najlepším cvičením je momentálne pre mňa beh, počas ktorého počúvam spev vtákov a užívam si slnečné lúče. Aj mojej Mini sa to páči!

Bielim si zuby?

Nie, zuby si nebielim. Aj keď som v minulosti vyskúšala rôzne bieliace pásiky na zuby, dnes to už vôbec neriešim. Používam len zubné pasty a ústne vody s bieliacim efektom a veľa urobí aj optický klam – zuby vyzerajú belšie, keď je moja pokožka opálená alebo keď mám na ústach červený rúž.

Ako sa stravuješ? Chudneš?

Nechudnem a ani som zatiaľ nikdy nechudla. Zatiaľ som tomu nikdy neholdovala a obdivujem ženy, ktoré dlhodobo pestujú rýchle a zdravé chudnutie a je to na nich vidieť. Vo všeobecnosti sa len snažím nejesť hlúposti a hlavne – nejesť ich večer. Moja strava sa skladá najmä z ovocia doobeda (ovocné smoothies raňajkujem najčastejšie) a zo zeleniny a proteínov poobede. Snažím sa nejesť mäso okrem rýb, lebo napríklad antibiotikami napchaté kuracie mäso zo supermarket ma neláka. Okrem čokolády a sladkostí si vždy radšej doprajem sladké ovocie, ktoré milujem úplne najviac. Nejem ani čipsy, radšej si pochutnám napríklad na sušených paradajkách (nie tých v oleji). Po tomto článku ma asi budú všetky ženy nenávidieť.

Ako sa starám o svoju pleť?

Nedodržiavam nejaké veľké kozmetické rituály, pred spaním sa ale vždy odlíčim, a to aj v prípade, že som na smrť unavená. Zvyknem mávať upchaté póry na nose, a tak pár krát za týždeň používam peeling. Sem-tam, keď si spomeniem, aj nejakú masku na tvár, zvyčajne hydratačnú. Pred spaním sa vždy nakrémujem od hlavy po päty hydratačným krémom a keďže si potom rovno ľahnem do postele, zhydratované je aj celé moje posteľné prádlo. Pijem tiež hektolitre vody, pretože keď to flákam, hneď mám kruhy pod očami.

 A čo vlasy?

Ku kaderníčke už nechodím, vlasy si farbím doma sama (natrafila som na perfektnú farbu na vlasy, ktorá sa vyrovná tým z kaderníctva, alebo ich dokonca predčí) a strihá ma mamina. Vlasy mu rastú neskutočne pomaly, a tak namiesto strihania riešim skôr to, že sú jemné a slabé. Investujem teda do kvalitných masiek na vlasy. Pokiaľ v pleťovej kozmetike mi vyhovujú lacnejšie produkty z drogérie, pri vlasoch je to úplne opačne. Momentálne používam pomerne dosť drahé vlasové produkty (flaštička masky stojí 40 eur), no vyplatí sa. Teší ma, že si tú zmenu kvality vlasov všimlo aj moje okolie.

 

4 komentáre

  • Reply
    Monika
    19. augusta 2017 at 22:30

    Ahoj, mohla by som sa ťa opýtať, čo konkrétne používaš na vlasy? Moje vlasy sú takisto jemné a slabé a dosť mi padajú, tak hľadám niečo, čo by im pomohlo. Ďakujem.

  • Reply
    Lenka
    20. augusta 2017 at 10:05

    Monika, budem o tom písať osobitný článok, ale momentálne mi veľmi vyhovuje drahšia značková kozmetika ako Maria Nila a Toni&Guy 🙂

  • Reply
    Simona
    20. augusta 2017 at 14:36

    Tiez som zvedava na tu kozmetiku na vlasy, pretoze moje su velmi jemne a lamave a kazda rada je super 🙂

    • Reply
      Lenka
      20. augusta 2017 at 21:19

      Baby budúci týždeň bude článoček 🙂 testovala som toho viac a našla som úplne perfektnú kozmetiku na jemné a lámavé vlasy 🙂

    Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.