Ako som si našla chlapa, keď som to čakala najmenej

Mnohí ste mi neskutočne veľa krát písali, nech dám na blog niečo zo svojho osobného života, konkrétne by ste chceli vedieť niečo o mojom vzťahu. Nuž, ono je to trošku zvláštny príbeh a keď ho niekomu rozprávam, vykúzlim mu úsmev na perách.

V mojom prípade totiž láska (rozumej taký ten vážny dospelácky dlhý vzťah) prišla vtedy, keď som to absolútne nečakala. V tom období som bola už dlhšie po rozchode s mojou prvou vážnejšou známosťou, a tak som si užívala „slobodu.“ To, že môžem byť kdekoľvek a kedykoľvek sama, robím si čo chcem, neviažem sa na žiadnu inú osobu, ktorá by so mnou mala nejaké plány a žiarlila, keď by som trávila čas radšej s kamarátkami alebo rodinou a svoj osobný rozvoj som mala na úplne prvom mieste. Taká sebecká sloboda sa mi veľmi zapáčila a veru, chlapi mi nejako nechýbali. Pretože taký ten vážny dospelácky vzťah, to vám zaberie pekne veľa času! Ja, single šťastná Lenka, som začala športovať, maľovať, nadväzovať nové kamarátstva, cestovať, učiť sa cudzie jazyky… Moje plány a túžby boli na prvom mieste. Bola som natoľko opantaná tou sebeckou slobodou, že som si bola istá tým, že keby mi do cesty osud priniesol nejakého fešáka, ktorý by mi nejakým spôsobom začal búrať moju slobodu, veľmi rýchlo by som ho poslala k vode.

A čo osud nechcel, taký jeden fešák mi do cesty prišiel. Celkovo naše prvé stretnutie bolo na mieste, na ktoré obidvaja absolútne nechodíme s ľuďmi, s ktorými obyčajne vonku nechodíme v čase, kedy sme tam ani vlastne vôbec nemali byť. Naše prvé stretnutie bolo teda úplne náhodné a ak naozaj existuje nejaký osud alebo vyššia sila, povedala by som, že vtedy určite zaúradovala. Pamätám si, že sme sa v ten večer rozprávali v parku asi štyri hodiny. Na vážnejší vzťah som vtedy však absolútne nemala chuť, a tak som stále mala na prvom mieste svoju sebeckú slobodu. Tento fešák to však, na moje veľké prekvapenie, rešpektoval, podporoval ma v tom, čo ma baví a dal mi prekvapivo ešte väčšie krídla. Keďže som vtedy nemala náladu (a doteraz ju nemám, asi nie som ten typ) na zaľúbené dlhé prechádzky, romantické večere, trávenie s polovičkou každú voľnú chvíľku a podriaďovanie sa jej, ani neviem ako a dostala som sa do veľmi zvláštneho vzťahu. Ktorý trvá už 5 rokov.

Nie sme ako typické zaľúbené páry. Tá predošlá sloboda stále trvá. Stále si chodím, kde chcem, robím, čo chcem (tým nemyslím stýkanie sa s inými mužmi a nadväzovanie nových známostí) a keď sa po tom všetkom stretneme, je to ako stred vesmíru a nič krajšie na svete nepoznám. Pretože toto je pre mňa synonymom zdravého vzťahu – keď sú obidvaja v páre slobodní a vzťah ich nijakým negatívnym spôsobom nezväzuje. A prišlo to presne vtedy, keď som to čakala najmenej. Presne takýto nečakaný vzťah zažila aj blogerka Nikol z Blogesrobes, ktorá sa so svojim priateľom dala dokopy paradoxne cez zoznamku. Jej rozprávanie bolo, akoby mi hovorila od srdca, pretože taktiež mala vlastný osobný rozvoj a slobodu v tom období na prvom mieste a známosť prišla, keď to vôbec nečakala.

 

2 komentáre

  • Reply
    Sabi
    30. júna 2017 at 21:31

    nádherný článok, Leni! 🙂 hneď mi vykúzlil úsmev na perách, lebo to, ako kráse píšeš o slobode, mi hovorí zo srdca! medzi vami dvomi musí vládnuť neopísateľná harmónia a znie to krásne, pretože podľa mňa je sloboda vo vzťahu to najdôležitejšie 🙂 môj ex presne toto nedokázal pochopiť, podľa neho sa ,,sloboda” a ,,vzťah” vzájomne vylučovali, preto som ho aj nakoniec poslala kade ľahšie… O:) držím palce, nech vám ten malý spokojný svet vydrží čo najdlhšie 😉

  • Reply
    Lenka
    2. júla 2017 at 12:33

    Sabi ďakujem za krásny komentár, potešila si ma 🙂 prajem ti veľa šťastia! 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.