DIY pom pom klobúčik

Ako veľký milovník pom pom guličiek som sa rozhodla zahrať sa so starým a trochu nudným klobúčikom a pretvoriť ho pomocou nich na niečo zaujímavejšie a originálnejšie. Netvrdím, že takýto vtipný klobúčik budem nosiť každý deň, no občas nie je na škodu sa s módou trochu hrať a hlavne – nebrať samú seba až tak vážne 🙂

Ako si teda takýto klobúčik vyrobíš?

Budeš potrebovať starý klobúk alebo vec, na ktorú chceš pom pom guličky našiť (super by vyzerala aj šiltovka), vlnu, kartón, nožnice, niečo okrúhle na obkreslenie a ihlu s niťou.

Na kus kartónu si obkreslíš koliesko vo veľkosti, v akej by si guličky chcela, Následne obkreslíš menšie koliesko v strede.

Kartón vystrihni a potom už len začni vlnu omotávať okolo neho. Po pár omotaniach vsuň popod vlnu motúz alebo stuhu, ktorou následne na konci celú guličku zviažeš. Po prevlečení si potom vždy daj pozor, aby si po každom ďalšom obtočení vlny okolo karóna mala stuhu pod vlnou.

Omotávaj, omotávaj, omotávaj… Toto si zaberie trochu času. Samozrejme, čím viac vlny použiješ, tým bohatšia a hustejšia bude tvoja gulička. Na konci stuhu zaviaž, ale nie na hrčku.

Strihaj po obvode kartóna a jednou rukou si pridržiavaj zaviazanú stuhu. Toto je podľa mňa najťažšia časť. Potom stuhu zaviaž čo najpevnejšie a sprav hrčku. Tadá! A gulička je na svete! Stačí ju už len trochu “učesať” a obstrihať do čo najdokonalejšieho tvaru.

Ja som sa rozhodla spraviť si dve guličky a našiť si ich na spomínaný starší klobúk.

Tadá! Občas fakt nie je na škodu sa s módou trochu zahrať, no nie? 🙂

 

1 Comment

  • Reply
    Rose Tascher
    25. januára 2017 at 14:04

    To vypadá super 😀

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.