Ako sa starať o ruky a nechty v zime?

Ruky v zime trpia najviac. Chladné počasie a najmä surový mráz dokáže aj z tých najkrajších rúk urobiť suché ruky so stiahnutou kožou a zádermi na nechtoch. Ako sa teda o svoje ruky starať v tomto období? Kľúčom je hydratácia a kvalitná kozmetika. Mám pre teba pár mnou osvedčených tipov!

Moje nechty bývali veľmi suché a nechty krátke a plné záderov. Nemám zlozvyk ohrýzania si nechtov, no aj tak sa mi nikdy nepodarilo dopestovať si krásne, dlhé a pevné nechty. Rozhodla som sa teda svojim rukám venovať oveľa väčšiu starostlivosť raz alebo dvakrát týždenne. Nechty si najskôr odlakujem (najviac používam odlakovače s rôznymi olejčekmi) a pozornosť venujem aj nechtovej kožtičke. Perfektnou pomôckou je aj biela ceruzka pod nechty, s ktorou sú nechty krásne biele a upravené.

Ja som na svojich rukách vyskúšala snáď čokoľvek a poviem vám, aj v tomto prípade sa oplatí investovať. Tieto 3 produkty (arganový olejček na nechtovú kožtičku, 8 v 1 spevňovač nechtov a SOS lak na rozštiepené a slabé nechty) mi doslova zachránili nechty. Už po týždňovom používaní boli doslova ako vymenené (a toto, vážení, nie je žiadna platená reklama!)! Skutočne tieto produkty mojim nechtom pomohli a v súčasnosti sa môžem pýšiť síce nie veľmi dlhými (stále sa trochu lámu, ale chce to čas), no pevnými nechtami a zádery skoro úplne zmizli!

Najlepšou prevenciou v zime je samozrejme hydratácia nielen tela a tváre, ale aj rúk. Ak sú tvoje ruky veľmi vysušené, dopraj im extra kúru – namaž si ruky hydratačným krémom úplne najviac ako sa dá, vlož ich do kozmetických bavlnených rukavíc a šup spať. Ráno budú tvoje ruky vyzerať ako keby si práve vyšla z kozmetického salónu. Ja tento trik robím pravidelne a keď sa mi nechce, používam môj milovaný kokosový olej alebo rovno kozmetickú vazelínu. Obidva produkty sa vsakujú trochu dlhšie, no výsledok za to rozhodne stojí. Keď mám chuť na lakovanie nechtov farebným lakom, používam gélový lak, ktorý vydrží dlho a nechty aj spevní. V zime si rada doprajem napríklad takýto sýty červený odtieň.

2 komentáre

  • Reply
    Rose Tascher
    3. januára 2017 at 14:38

    Juu, ty máš hezké nehty 🙂

  • Reply
    Lea
    1. septembra 2019 at 18:33

    ja ich hlavne kremujem a sem tam peeling kavovy z notina a zatial nemam ani pigmentove skvrny ani nejaky dalsi problem

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.