(ne)dokonalé Vianoce

Doma musí byť upratané. Každá jedna izba musí byť posiata ligotavými vianočnými ozdobami. Napečených musí byť minimálne desať druhov koláčov. Všetkým treba kúpiť darčeky. Tie musia byť zabalené čo najkrajšie. Stromček musí byť dokonalý. 

Verte či nie, ja som tento rok nestihla ani jedno. No, tie darčeky ako-tak mám a aj po byte som pohádzala kde-tu niečo, čo sa hralo na vianočnú ozdobu. No keďže nie som nejaká pekárka, pečenie koláčov som mala zvysoka viete kde (okrem medovníkového failu – odvtedy sa pečeniu vyhýbam). Absolútne nič som nestíhala, takže moja izba vyzerá ako po vyčíňaní stáda slonov a poriadok je na míle vzdialený. Darčeky nie sú zabalené a počítam, že ich zabalím až niekedy tesne pred večerou na nátlak času. A stromček? Ten sme do nášho prvého bytu kúpili niekde v Brne pri ceste za asi 5 eur. Radujeme sa z neho, pretože je náš prvý. Nie je ani pekný a ani nejako obzvlášť pekne ozdobený. A ani pod ním nie je množstvo darčekov čakajúcich na rozbalenie. Čaro Vianoc je tento rok u nás trochu iné a aj keď sú tieto Vianoce z pohľadu spoločenských konvencií a tradícií absolútne nedokonalé, aj tak sú krásne a majú svoje čaro vďaka tým, ktorí so mnou tieto posledné dni v roku trávia.

Náramok – Cruciani (blogerinas.sk)

 

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.