Zababuš sa: výber tých naj kúskov na sivé chladné dni

Ani sme sa nenazdali a po horúcom a slnkom zaliatom lete je tu znova zima. Tá so sebou neprináša len mráz, studený vietor a sneh. Zmena počasia sa prenáša aj do nášho šatníka a my (niekedy celkom mimovoľne) inklinujeme k tmavším farbám a v móde sme oveľa menej kreatívni ako v lete. Veď prečo by sme vymýšľali nejaký originálny outfit, keď je vonku -10 a najlepšie je človeku v obľúbenom kabáte a hrubom šále? Ja som sa však rozhodla bojovať proti jesennej depresii v šatníku, a na novom slovenskom eshope s módou Spartoo som našla tie najoriginálnejšie a najfarebnejšie kúsky, proti ktorým nuda nemá najmenšiu šancu!

(článok v spolupráci so stránkou spartoo.sk)

Topánky a doplnky

Keď sa ti nechce byť zahalená do troch farebných odtieňov naraz a pútať príliš veľa pozornosti, riešením sú napríklad len farebné dámske topánky. Tie razom rozžiaria aj úplne obyčajné oblečenie v neutrálnych farbách a outfit tak vypadá štýlovo, no nenútene. Ja osobne milujem najmä klasické workery, ktoré mám doma v sýtej červenej a ružovej farbe. Skutočným farebným topánkovým pokladom je aj súčasná kolekcia tenisiek Converse, keďže značka prišla s koženým prevedením praktickým na zimu a so sýtymi žiarivými farbami. Originálnym doplnkom je aj farebná kabelka alebo vak. Zabudni na to, že farebné kabelky môžeš nosiť len cez leto a ozvláštni nimi svoj sivý zimný outfit. Výber dámskych kabeliek nájdeš aj na Spartoo.

spartoo-1

Bundy a kabáty

Každá z nás by mala mať vo svojom šatníku aspoň jeden kvalitný kabát v neutrálnej čiernej, sivej či hnedej farbe. Hodí sa totiž na akúkoľvek príležitosť a vďaka svojej nadčasovosti ich vynosíme počas dlhých rokov. Ja osobne mám však v šatníku aj trochu uletené kúsky – rôzne žlté, oranžové či zelené dámske kabáty a poviem vám, je to to najkrajšie a najlepšie, čo si do sychravého dňa môžete obliecť. Keď mám na sebe napríklad žltý kabát, razom sa deň rozžiari, zlepší mi to náladu a dokonca sa nad tou žiarivou a veselou žltou pousmejú aj okoloidúci. Nebojte sa teda investovať aj do farebných kabátov a búnd, veď čiernej a sivej máme navôkol dostatok.

spartoo-2

Svetre a mikiny

Nie veľmi nákladným a efektným variantom, ako sa zababušiť do farieb sú svetre a mikiny. Nestoja veľa a v obchodoch ich nájdeš hádam vo všetkých možných prevedeniach. So skúsenosti viem, že pokiaľ hľadanie farebného kabáta je v slovenských kamenných obchodoch ťažkým orieškom, farebných svetrov máme veru neúrekom. Ja osobne ulietavam na nórskych vzoroch a klasických vianočných svetroch, ktoré ma razom prenesú do času Vianoc, pohody a pokoja. Mikiny s kapucňou sú mojou momentálne najväčšou láskou a čím väčšie a farebnejšie sú, tým častejšie ich zo šatníka vyťahujem a nosím.

spartoo3

Viac oblečenia nájdeš na spartoo.sk.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.