Chválenkárstvo alebo úprimnosť?

Dnes trošku skromnejšie a na slová chudobnejšie, budem sa k vám prihovárať. Tieto letné dni mi idú akosi rýchlo, nezastavila som sa snáď od júna… Zastavím sa len na chvíľku, keď sa ma niekto spýta, čo mám nového.

Úprimne, beriete to aj vy len ako zdvorilostnú otázku, keď niekoho stretnete alebo sa úprimne chcete dozvedieť odpoveď? Túto otázku sa ma pýtajú desiatky ľudí, no myslím, že len pár z nich to myslia naozaj úprimne a v napätí očakávajú, čo nového im zo svojho života prezradím. Tá zvyšná drvivá väčšina chce počuť len niečo ako “mám sa dobre” alebo “no, bolo aj lepšie.” Ale prečo klamať, keď ja, rodený optimista, sa mám famózne, doslova všetko sa mi darí, som zdravá, karierne rastiem míľovými krokmi? Zapamätajte si, že ľudia neznášajú samochválu a takisto chorobne zle znášajú to, keď sa má niekto proste jednoducho super. Takže ja volím dve možnosti – buď sa prispôsobím spoločenským konvenciám a na danú vyššie spomenutú otázku odpoviem tradične “á dobre, a ty?” s istotou toho, že sa nikto nebude cítiť nepríjemne alebo (špeciálne keď je to niekto, koho nemám až tak v láske kvôli jeho lenivosti, pesimizmu a dennodenného nadávania na všetko navôkol naproti tomu, aby niečo skutočne robil a plnil si sny) “mám sa fantasticky, všetko sa mi darí a nikdy som sa nemala lepšie.” A potom že prečo mám tak málo kamarátov, keď som takáto prehnane úprimná! 😀

Inak, do tohto ružového overalu zo Zootu som sa zamilovala a aj keď som si najskôr myslela, že moje boky bude rozširovať do rozmerov Venuše, mýlila som sa. No a keďže tento rok nejdem nikam na dovolenku, pohodovú dovolenkovú atmosféru mi umocňuje aspoň pestrofarebná šatka na hlave a slamená perfektná kabelka.

ČO MÁM NA SEBE?

Overal – Dorothy Perkins (ZOOT)

Kabelka – Nalí (ZOOT)

Šlapky – TOPANKOVO

Šatka – second hand

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.