Oplatí sa vyskúšať bulharskú kozmetiku?

Mnohým ľuďom sa adjektívum poľské automaticky spája s niečím nekvalitným a lacným. Holt, po mnohých kauzách sa tomu ani netreba čudovať. Stretla som sa však aj s tým, že ľudia do rovnakého súdka radia aj produkty pochádzajúce z iných podobných európskych krajín, napríklad aj zo slnečného Bulharska. Rozhodla som sa teda otestovať bulharskú beauty kozmetiku. Naozaj je tiež nekvalitná?

Rossana

Keď som dostala ponuku otestovať na vlastnej koži bulharskú kozmetiku, neváhala som ani minútu. Túto kozmetiku totiž veľmi dobre poznám, najmä tú, ktorá sa vyrába z ruží. Bulhari sú totiž na to experti, majú mimoriadne dobré prírodné podmienky a kto si z dovolenky v Bulharsku neodniesol na pamiatku aspoň malú fľaštičku voňavého ružového olejčeka, akoby tam ani nebol. Značka Rossana funguje od roku 2014 a od začiatku sa snaží obhajovať holistický prístup v starostlivosti o telo a myseľ. Ich zámerom je poskytnúť zákazníkom mnohé výhody vynikajúceho ružového oleja vo forme exkluzívnych výrobkov na starostlivosť o telo a ochranu pred slnečným žiarením. Na danej značke a jej produktoch sa mi najviac páči to, že funguje v súlade s prírodou. V dnešnom svete plnom nekvalitných produktov plných chemikálií, konzervantov a farbív škodiacich životnému prostrediu a ľuďom je nesmierne dôležité venovať pozornosť výrobkom vracajúcich nás k prírode. Rossana svoje výrobky vyrába tradičnými technológiami, ktorých základom je najkvalitnejší ružový olej z oblasti Kazanlaku v Bulharsku. Tento vzácny olej je získavaný klasickou technológiou – vodno-parnou destiláciou z ružových lupeňov, ktorá je používaná po stáročia. Moderné veľké koncerny získavajú olej pomocou destilácie za použitia chemikálií, ktoré majú nepriaznivý účinok na jeho kvalitu. Účinok ružového oleja a jeho vyše 400 liečivých zložiek začína až po preniknutí prípravku do hĺbky pleti, čo niekoľkonásobne zvyšuje priaznivé účinky prípravku. Je možné povedať, že kozmetika firmy ROSSANA Labs je prvou kozmetikou, ktorá pôsobí  zvnútra pleti von, a nie opačne.

Ružová voda Fusion

Bulharskú ružovú vodu si netreba pliesť s tou micelárnou, ktorú nájdete bežne v obchodoch. Je totiž unikátna nielen vďaka svojej prenikavej vôni, ktorá ma okamžite prenesie do ružových plantáží. Jej hlavnými výhodami je najmä tonizovanie a hydratovanie pleti, ktorú zároveň napína a predchádza tak tvorbe vrások. Tento produkt dokonca vďaka svojim zvlhčujúcim, antiseptickým a ošetrujúcim vlastnostiam jemne upokojuje dehydratovanú a podráždenú pleť, znižuje zápalové procesy, napomáha hojeniu popálenín a rán. Ja ju používam dvakrát denne, ráno a večer, priamo na už odlíčenú a očistenú pokožku. Tento produkt je však natoľko vzácny, že aj obyčajné nanášanie na vatový tampón je plytvaním. Preto som ocenila, že táto ružová voda je predávaná vo fľaške so sprejom, takže si produkt nanášam rovno na tvár a nechám ho vyschnúť.

Ružová voda Fusion – LINK.

Hĺbkovo čistiaca pleťová maska s bielym ílom

Táto maska je skutočným zázrakom a neskutočne mojej pleti sadla. Obsahuje látky, ktoré na pleť pôsobia detoxikačne a odstraňujú z nej odumreté zvyšky.  Ja som dokonca spozorovala úbytok čiernych bodiek v T zóne, ktorých sa neviem zbaviť ani po vyskúšaní rôznych drahších konkurentov z drogérie. Oceňujem tiež upokojujúci efekt, keďže po používaní iných peelingov (napr. Balea z DM drogérie) som mala pleť skôr podráždenú a červenú. Produkt je teda naozaj kvalitný a pleť skutočne čistí a vyživuje, no mínusom je jednoduché balenie, ktoré síce nie je zlé, no keďže v dnešnom svete, v ktorom predáva aj obal, za svojimi peelingovými konkurentmi trošku zaostáva.

Hĺbkovo čistiaca pleťová maska – LINK.

BB krém s SPF30

Vedeli ste, že z ružového oleja sa môže vyrábať aj dekoratívna kozmetika? Ja rozhodne nie! Ja som vyskúšala BB krém, ktorý pomáha predĺžiť životnosť buniek, podporuje regeneráciu tkanív, znižuje tvorbu mikro zápalov v pleti spôsobených toxínmi, stimuluje detoxikáciu a antioxidačnú obranu pleti. Tento BB krém však nie je ako ostatné (a to som ich už vyskúšala mnoho – má veľmi nízku kryciu schopnosť, takže bude vyhovovať len dámam, ktoré po použití nechcú mať na tvári „masku“ alebo majú dokonalú pleť, ktorú netreba zbytočne zakrývať. Ja som maniak na vôňu ruží, preto oceňujem, že aj tento produkt po nich vonia naozaj prenikavo. Som si však istá, že niekomu by práve tento aspekt nevyhovoval, keďže iné BB krémy alebo make upy nemajú takmer žiadnu vôňu a sme na to zvyknuté.

BB krém s SPF 30 – LINK.

A čo na záver? Bulharskú kozmetiku a značku Rossana hodnotím veľmi pozitívne hlavne kvôli ich šetrnému zaobchádzaniu s prírodou a poctivým a kvalitným spracovaním. A práve šetrný prístup k prírode a vyrábanie kvalitných produktov, ktoré sú s ňou v súlade by malo byť  smerovaním pre všetky kozmetické firmy. Kozmetika vyrobená z ružového oleja je však veľmi špecifická a ak vašej pleti „sadne“, vie jej neskutočne pomôcť. Verím však tomu, že sa nájdu aj dámy, ktorým zloženie produktov a najmä prenikavá vôňa damašskej ruže, ktorá je prítomná v každom produkte, možno nemusí vyhovovať. Bulharská kozmetika vyrobená z ružového oleja je však kvalitná po všetkých stránkach.

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.