Vianočný FAIL alebo Blondínka nevie piecť

Keďže sme sa najnovšie presťahovali s priateľom do nového bytu, rozhodla som sa, že na seba zoberiem úlohu hlavnej vianočnej gazdinky a upečiem medovníky. No, ale my tam nebývame ani týždeň, neviem, ako pečie tunajšia rúra a ako sa v nej správa medovníkové cesto. Zásteru som však mala, ale to bolo asi tak jediné, čo bolo v ten večer pekné 😀 Veď posúďte!

Variť síce celkom viem, ale do pečenia sa nehrniem. Koláče rada nemám a aj tie medovníčky zjem len zo zdvorilosti v prípade, že my ich niekto ponúkne. Netuším teda, ako sa robí cesto a nemám dobrý recept. Lenka sa však vynašla a cesto si chcela kúpiť! Narazila som však na jeden problém: Češi nepoznajú niečo ako balené predpripravené medovníkové cesto. Všade sa na mňa pozerali ako na kravu a zohnala som ho až u bratov Švédov v Ikea. Cesto však bolo strašné, mazľavé, drobilo sa a síce na fotkách vyzerám, akoby som mala vianočnú náladu a s priateľom si užívame krásne chvíle, v skutočnosti som mala tlak 300 a chcela som cesto vyhodiť z balkóna. A potom aj foťák. A za ním aj tú hlúpu zásteru a ešte hlúpejšiu mikulášsku čiapku (Lenka nemáš 10 rokov).

Rúra v našom byte na sebe nemá napísané stupne. Len akési divné koliesko, takže keď je na obale medovníkov napísané, že sa majú piecť na 160 stupňoch, plech vložíte do rúry a začne sa ruská ruleta. No, väčšina medovníkov skončila v koši (mali pekné exotické opálenie) napriek tomu, že som ich piekla dosť krátko a to koliesko (ktoré som chcela tiež vyhodiť s balkóna aj s celou rúrou) bolo v polovici. Jeden plech som však zachránila.

Ďalším failom bolo zdobenie. Lenka samozrejme netuší (aj napriek tomu, že som už asi stokrát piekla s maminou), ako sa robí tá fajnová biela poleva na vrchu medovníčkov. Kúpila som ju teda v obchode a tešila som sa, aká som šikovná a aké krásne ozdoby s ňou nakreslím. Realita bola, samozrejme, úplne iná a medovníky vyzerali, akoby ich ozdobovali jednoruké dieťatko s obrnou a epileptickým záchvatom.

1 Comment

  • Reply
    (ne)dokonalé Vianoce – The Stylemon
    24. decembra 2016 at 0:34

    […] ozdobu. No keďže nie som nejaká pekárka, pečenie koláčov som mala zvysoka viete kde (okrem medovníkového failu – odvtedy sa pečeniu vyhýbam). Absolútne nič som nestíhala, takže moja izba vyzerá ako […]

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.