Akú kozmetiku zvoliť v lete?

 

Leto, to nie je len dovolenka a slniečko. Je to aj nadmerné potenie, spálená pokožka či vlasy zničené chlórom z bazéna či soľou z mora. Ako sa teda o svoje telo starať počas týchto nádherných mesiacov? Vyskúšala som pár kozmetických noviniek.

Fa Kokosové mlieko & Kokosová voda

Keď sa ma niekto spýta, ktoré ovocie je moje najobľúbenejšie, odpoviem mango. Keď sa však jedná o ovocie v kozmetike, jednoznačne odpoviem kokos. Kokosový olej je mojou najväčšou láskou už pekne dlho a preto som sa veľmi potešila novej rade značky Fa, ktorá priniesla na trh letnú novinku, s ktorou si razom vykúzlite atmosféru Karibiku. Sprchové gély a mydlá na ruky voňajú totálne úžasne a vždy keď sa nimi umývam, cítim sviežosť a leto.

IMG_7886

Gliss Kur Summer Repair

Vlasy sú v lete často vystavené slnku a chlórovanej i slanej vode. Ak teda nechcete mať zničené vlasy, je potrebné im venovať extra starostlivosť. Gliss Kur na leto prichádza s novou vlasovou kozmetikou s obsahom z Monoi kvetiny. Vyskúšala som šampón a nezmývateľný kondicionér v spreji. Vlasy mám po čase krásne uhladené a ako ja hovorím “správne mastné”. To znamená, že nie sú rozlietané, suché a rozstrapkané, ale lesklé a príjemné na dotyk. Sprej je perfektný aj kvôli tomu, že vlasy po ňom rozčešete úplne bezproblémovo!

IMG_7890

Syoss Ceramid Complex & Fa Dry Protect

Ak sa čudujete, prečo máte suché a poškodené vlasy, je to často preto, že si ich prílišne umývate a vystavujete teplu žehličky či fénu. Vlasy takto strácajú svoj prirodzený keratín. Syoss maska na vlasy im navracia prirodzenú štruktúru a zvyšuje tak ich kvalitu. Mne osobne sa páči, že ju nemusíte mať na vlasoch až tak dlho ako drahšie profesionálne masky. Nikto predsa nechce v sprche stráviť večnosť 🙂

Fa antiperspirant som vyskúšala, pretože už mi došiel môj obľúbený bez alumínia (ktorý je škodlivý a môže mať rakovinotvorné účinky). Narovinu vám poviem, že uprednostňujem antiperspiranty bez alumínia, takže na tento som hľadela s veľkou nedôverou. Vyskúšala som ho hneď prvýkrát rovno v bojových podmienkach – nastriekala som ho doma a išla preč z domu ku priateľovi na tri dni. Povedala som si, že si nejdem kupovať nový a schválne vyskúšam, ako sa bude vodiť tomuto od Fa. Boli sme na mnohých prechádzkach na slnku, bolo hrozne teplo, upratovala som – ideálne podmienky na otestovanie, či je daný produkt proti poteniu účinný. A bol! Žiadne prepotené tričko, žiadne fľaky, len krásna vôňa. Takže ak hľadáte lacnejší a najmä účinný antiperspirant, rozhodne odporučujem tento!

IMG_7893

No Comments

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.