Ako sa nezblázniť z módy?

Všade samé obchodné domy, výpredaje, sekáče, blogeri, Instagram… Krásne oblečenie na nás kričí doslova už aj zo záchodovej misy a ak aj ty patríš medzi milovníčky módy, nezblázniť sa zo súčasnej situácie je priam nemožné. Ako všetko prežiť, nakupovať s rozumom na dobrých miestach, ušetriť, vyzerať štýlovo a pritom to brať všetko s nadhľadom?

Nesleduj veľa blogerov

Blogerstvo sa v súčasnosti rozmáha ako nejaká nákaza a aj keď ja osobne sa tomu veľmi teším, na Instagrame a iných sociálnych sieťach nájdeme tisíce takýchto ľudí s miliónmi outfitov. Ak sleduješ veľa z nich a chceš sa nimi inšpirovať, výsledok pravdepodobne nebude dobrý. Môže sa ti ľahko stať, že hodiny denne hľadíš do telefónu a tých milión outfitov bude mať za následok, že v obchode si nekúpiš to, čo sa ti bude páčiť, ale to, čo bolo na tých tisícok fotiek. Potlačíš tak svoj prirodzený štýl a módny cit. Vyber si len pár zaujímavých ľudí na sledovanie a zameraj sa skôr na to, čo sa páči tebe a uvidíš, že nápady nemusíš hľadať hodiny na Instagrame, lebo už sú v tvojej hlave.

Bež do second handu

Sekáče sú skvelým miestom, kde nájdeš perfektné veci za pár drobných. Sú to veci, ktoré už ľudia nepotrebujú alebo ich nenosia a iným zasa prinesú radosť. Často tam nájdeš aj také kúsky, ktoré v butikoch ani z ďaleka nenájdeš. Teda namiesto toho, aby si behala chaoticky hodiny po obchodnom dome, zájdi na budúce radšej do najbližšieho sekáču a uvidíš, ako dobre nakúpiš, za málo peňazí a najmä za oveľa kratší čas a bez stresu.

Čím menej oblečenia v skrini, tým lepšie

Ak si niečo nemala na sebe viac ako rok, pravdepodobne by si sa toho mala zbaviť. To je staré známe a veľmi efektívne pravidlo. Určite sa ti stalo, že si stála dlho pred skriňou a hovorila si, že si nemáš čo obliecť. To je najpravdepodobnejšie preto, lebo máš v skrini kopu zbytočností, ktoré ti len zapĺňajú miesto a bránia vyniknúť veciam, ktoré nosíš a páčia sa ti. Paradoxne, čim menej toho teda v skrini budeš mať, tým rýchlejšie sa oblečieš.

fashion blog the stylemon, ako sa nezblázniť z módy, ako nakupovať oblečenie2

Trendy kupuj v lacných obchodoch

Trendy prichádzajú a rýchlo aj odchádzajú. Utrácať kopu peňazí za oblečenie, ktoré využiješ jednu sezónu je bláznovstvo. Áno, dizajnovú nadčasovú kabelku, ktorá bude moderná aj o 5 rokov si pokojne kúp a na cenu nehľaď, pretože ju vynosíš a za tú radosť to stojí. Maxi šaty s kvetinovou potlačou a holými pleciami sú však trendy len tento rok, tak prečo za ne dať 100 eur? Zájdi radšej do lacnejších reťazcov, ktoré každú sezónu kopírujú nielen súčasné trendy, ale aj konkrétne kúsky od dizajnérov.

Výpredaje s rozumom

Ruku na srdce, ktorá z nás nepodľahla čaru výpredajov a nenakúpila toľko zľavnených vecí za pár hodín, že sa to až hanbila priznať? Zľavy sú síce super a rozhodne ich treba využiť, no treba k tomu pristupovať pokojne a s rozumom. Na takéto nákupné šialenstvo jednoznačne zober minimálne jednu kamošku. Tá ti poradí a možno ťa odhovorí od kúpi niečoho, čo ti nesedí a páči sa ti to len preto, lebo to má na štítku 5 eur namiesto 35. Ak máš odvahu a nerobí ti problém počkať, vyhliadni si niektoré kúsky v novej kolekcii a už po mesiaci ich môžeš nájsť v zľave!

2 komentáre

  • Reply
    Andrea
    1. júla 2016 at 6:30

    Skvely clanek?
    Ps: ten overal je skvely! Mam i tohoto Super i Bat???

    Andreablog®

  • Reply
    Laura
    1. júla 2016 at 21:43

    Awesome playsuit! You look cute!

    http://www.lauramacij.com/2016/07/office-friendly-look-ideas.html

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.