25 dôvodov, prečo mať psa

  1. Nikdy nie ste osamelý. Psík vám bude robiť spoločnosť vždy a všade a ak si ho vycvičíte správne, môžete ho brať dokonca aj do niektorých nákupných centier či na terasu reštaurácie.
  2. Budete mať režim. Psík vás naučí skoro vstávať, ísť presne o 8:00 von, poobede do parku na naháňačku s chlpatými kamošmi a o 18:00 mať večeru.
  3. Množstvo pohybu. Nech si zaobstaráte akúkoľvek rasu, garantujem vám, že budete mať omnoho viac pohybu ako bez psíka. Bude vás nútiť behať, hrať sa a neustále chodiť von.
  4. Nonstop sranda. To je na psíkoch najlepšie – nech ste akýkoľvek unavený, nahnevaný či pesimistický, krútiaci chvost a vyplazený jazyk vášho miláčika vám vždy spríjemnia aj ten najhorší deň.
  5. Naučí vás zodpovednosti.
  6. Pripraví vás na dieťa. Možno to bude znieť uletene a bláznivo, no je to tak. Veď psík je v istom zmysle ako malé dieťatko, o ktoré sa treba starať. Pomocou psíka sa teda vy samy aj váš partner uistíte a pripravíte sa na prírastok.
  7. Úprimná láska. Ľudia vedia byť pekne falošní a dvojtvárni, je to bohužiaľ tak. Psík však také niečo nepozná a bude vás ľúbiť tak úprimne, že sa vám z toho až bude točiť hlava.mini
  8. Zoznamka zdarma. Keď idete do parku, či chcete či nie spoznáte množstvo psíkov a ich pánov. So štyrmi nohami na vodítku spoznáte milého potenciálneho veľmi ľahko.
  9. Naučí vás hygienickým návykom. Umývanie labiek, zbieranie hnedých prekvapení v parku, čistenie uší či zúbkov a strihanie pazúrikov.
  10. Naučíte sa budovať si rešpekt. Psík je vašim kamarátom, no musí mať voči vám rešpekt a úctu. Keď to naučíte psa, pravdepodobne vám to pôjde ľahšie následne napríklad na pracovisku.
  11. Znižuje stres. Canisterapia nie je žiadna vymyslená marketingová hovadina. Psík vás skutočne môže zbaviť stresu. Myslím, že postupy nemusím uvádzať.
  12. Interaktívny ohrievač. Ak si psíka naučíte na domácnosť a interiér, môže v zimnom období poslúžiť ako šikovný ohrievač nôh napríklad večer pri televízore. Garantujem vám, že to budete milovať nielen vy, ale najmä váš psík.
  13. Naučíte sa žiť pre niekoho iného. Občas si ani neuvedomujeme, akí sme niekedy sebeckí a myslíme len na svoje záujmy a svoje blaho. Pomocou psíka sa naučíte pomáhať druhej bytosti, hľadieť aj na jej záujmy a potreby.
  14. Výcvik pre dieťa. Ak už deti máte, psík je perfektným spôsobom, ako ich naučiť zodpovednosti. Mať psíka a starať sa o neho predsa nie je až také ľahké.
  15. Time management. Psík vás naučí plánovať a vyhradzovať si čas. Keď mu predsa sľúbite, že v piatok poobede pôjdete do parku naháňať holuby, musíte si proste zariadiť všetko tak, aby ste ho nesklamali.
  16. Naučíte sa myslieť na svoje financie. Ak to zoberiete vo veľkom a chcete psíkovi dopriavať naozaj všetko, čo potrebuje, je to celkom drahý špás. Chovprodukty nie sú lacné, a tak sa pomocou psíka naučíte rozumne nakupovať či šetriť.mini 2
  17. Dodržiavanie pitného režimu. Tento bod je možno smiešny, no ja som sa pomocou psíka naučila aj toto. Pokiaľ má pes prístup k vode, nikdy nebude dehydratovaný a svoj pitný režim si stráži. Keď som ja videla toho môjho každú hodinu piť, spomenula som si, že by som mala aj ja a rýchlo som sa naučila piť denne veľa vody.
  18. Užitočný testovač. Psíky sú veľmi preberavé a veľa majiteľov vám povie, že ich pes napríklad so 100% istotou rozozná lacný umelý syr od toho kvalitného. To isté platí napríklad o mäse či jogurtoch. Čo nezje váš psík, to pravdepodobne nie je dobré a nemali by ste to jesť ani vy.
  19. Lepší než bezpečnostný zvonček či alarm. My doma napríklad ani nepotrebujeme zvonček. Ak si psíka dobre vycvičíte, okamžite vám dá vedieť, že je niekto pri dverách. To isté platí aj o zlodejoch.
  20. Ničiteľ škodcov. Niektoré plemená psíkov dokonca zabíjajú nechcené hlodavce či hmyz. Ten môj zabíja myši či chrobáky, vyženie krtkov, plaší vtáky a cudzie mačky u nás jednoducho nie sú vítané.
  21. Eliminátor alergií. Ak vám niekto povie, že pes v dome vám spôsobí alergie, mýli sa. Mnoho štúdií zistilo, že ak sú napríklad deti odmalička vystavené psiemu prachu a srsti, výskyt alergií je u nich výrazne nižší než u iných detí.
  22. Zvládanie vypätých situácií. Hnedé prekvapenie na gauči. Rozhryzené topánky. Dom hore nohami. So psíkom zažijete obrovské množstvo vypätých situácií, čo vás naučí perfektne ich zvládať a nepodľahnúť panike či hnevu.
  23. Najlepší priateľ. Ak do toho idete naplno, zo svojho psa si vychováte najlepšieho priateľa, spriaznenú dušu a verného strážcu, ktorý je pripravený položiť za vás život.
  24. Ochranca detí. Napríklad vlčiaky sa dajú perfektne vycvičiť ako strážcovia detí. Ak sa napríklad začne dieťa topiť v bazéne, dokáže ho zachrániť. Niektorí psíkovia dokonca dokážu predvídať infarkt majiteľa.
  25. Lepší človek. Všetky vyššie uvedené body z vás jednoducho urobia zodpovedného, slušného, aktívneho (atď.) človeka.

 

1 Comment

  • Reply
    Viki
    30. júna 2016 at 22:29

    áno áno presne tak 🙂

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.