Prírodná kozmetika Nobilis Tilia

 

Značka Nobilis Tilia pochádza z Českej republiky a výrobou prírodnej a BIO kozmetiky sa zaoberá už 20 rokov. Mala som ponuku vyskúšať rôzne ich produkty a keďže ja rada skúšam nové a najmä zdravé a prírodné veci, som ponuku s radosťou prijala. Aká je teda kozmetika Nobilis Tilia?

nobilis tilia recenzia 4

Arganový olej je hotový zázrak najmä pre vašu pleť. Rozhodla som sa vyskúšať práve ten. Má silné hydratačné a regeneračné účinky a dokonca omladzuje. Moja pleť na tvári je však mastnejšia a suchou pokožkou najmä v zimnom období trpia skôr ruky a nechtové okolie, preto som začala používať arganový olej práve tam. Obsahuje veľké množstvo vitamínu E, takže je pre pokožku skutočným zázrakom. Mne ruky a najmä nechtové okolie zhydratoval oveľa lepšie ako krém na ruky a pokožka bola pružná a vláčna počas celého dňa. Niektorí ľudia si aplikujú arganový olej aj do vlasov, ja som si to buď aplikovala zle alebo sa moje vlasy s týmto olejom proste nekamarátia. Vlasy vôbec neboli lesklé, uhladené a zdravo vyzerajúce, skôr boli len mastné totálne bez objemu. Na nechty mi však účinkoval skutočne perfektne 🙂

 

nobilis tilia recenzia

Ďalšou zaujímavou vecičkou, ktorú som vyskúšala, bola revitalizačná kúra na svetlé vlasy. Alikuje sa tak, že sa rozmieša 1:2-3 s vodou a nechá sa pôsobiť pol hodiny. Produkt je v zásade fajn, moje vlasy po ňom boli lesklejšie, čo spôsobilo, že moja blond farba krásne vynikla. Vlasy sa po ňom taktiež ľahko rozčesávali. Aj na fotke hore môžete vidieť, že vlasy boli lesklé, no stále akési rozlietané a rozstrapatené. Ak však chcete mať vlasy totálne uhladené, zdravé, nerozstrapatené a ako zo salónu krásy, odporúčam skôr hĺbkové regeneračné masky.

nobilis tilia recenzia 2

Keď už hovoríme o maskách, vyskúšala som túto prachovú čistiacu masku, ktorá ma fakt prekvapila. Ide o suché extrakty bioaktívnych látok, takže je to vlastne prach s naozaj silnou vôňou, niekto by povedal, že až zápachom. Ja som ho rozmiešala s micelárnou vodou, avšak aby konzistencia masky bola krémová, musela som pridať naozaj veľké množstvo vody. Maska je však úplne odlišná od iných, ktoré my Slovenky poznáme. Rady vykonávane aj dve veci naraz . napríklad si dáme v sobotu ráno pleťovú masku a vysávame počas toho byt. S touto maskou to nehrozí, keďže by celá opadla a je potrebné pritom ležať a relaxovať. Hneď po prvom použití som videla rapídny úbytok čiernych bodiek na nose a pleť bola dokonale hladká, takže určite ju budem používať aj naďalej.

Keďže v poslednej dobe nechcem používať deodoranty s hliníkom, mám naozaj problém vybrať si správny a najmä účinný deodorant. Všetky do jedného mi nezaberali a bolo jedno, či stál 3 alebo 12 eur! Rozhodla som sa teda od značky Nobilis Tilia vyskúšať aj šalviový deodorant. Musím povedať, že zaberal! Možno nie 48 hodín ako niektoré produkty z drogérie (pravdepodobne s hliníkom), ale od 8 rána do večera mi v pohode vydržal a vôňa šalvie bola skutočne perfektná a svieža. Nezaberal jedine pri extrémnych podmienkach, keď som napríklad išla behať. Na bežné každodenné použitie je však prekvapivo skvelý a naozaj ho odporúčam!

2 komentáre

  • Reply
    Ivana
    25. februára 2016 at 21:24

    Ahoj, aj ja uz dlhsie rozmyslam, ze kozmetiku vyskusam. Odkial si ju kupovala?

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.