AUTUMN ESSENTIALS

Opadané lístie, hmla, studené rána, dlhé večery, teplé ponožky, sveter, teplý čaj, tekvice všade… To je len pár vecí, ktoré mi pripomínajú jeseň. Aké sú tie vaše? Máte v obľube jeseň? Ja patrím k ľuďom, ktorí si vychutnávajú krásy každého ročného obdobia. Na jar milujem rozkvitajúce kvety a prebúdzajúcu sa prírodu, v lete zasa slniečko, vodu či opaľovanie. V zime zasa milujem stavanie snehuliaka a užívam si teplo domova. Sú tiež veci, bez ktorých sa v danom ročnom období proste nezaobídem. Ktoré sú to?

IMG_1767

 

V chladnom počasí je hydratácia nesmierne dôležitá. Keď sa ochladí, v momente začínam pozorovať, že sa moja pokožka vysušuje rýchlosťou blesku. Preto mám krémy všade, kde idem – v kúpeľni na umývadle, na posteli, na stolíku pri počítači, v aute, v kancelárii. Najlepším jesenným hydratačným kamarátom sa stala česká značka Manufaktura. Milujem ich rôzne voňavé sady (mojito, slivka, grep) a kvalitu výrobkov, ktorá je skutočne na vysokej úrovni. Počas jesene sa taktiež mení moje líčenie. Tak ako v lete nosím minimum make upu kvôli vysokým teplotám a nechávam vyniknúť len opálenú pokožku, na jeseň sa zasa s líčením znova hrám a používam sýtejšie odtiene. Milujem bordovú, oranžovu či tmavohnedú farbu. Nedám dopustiť na  bordový rúž od Pupy, ktorý krásne hydratuje, nezmýva sa a nosím ho so sebou úplne všade. Keďže nosím dioptrické okuliare, dovolím si používať výraznejšie líčenie očí. Počas jesene je úplne TOP vecou paletka zemitých očných tieňov od Essence. Milujem ju, pretože Essence je síce lacná značka a nie všetky produkty sú dobré, toto sa im skutočne podarilo. Pre mňa je to najlepšia paletka z drogérie – tiene sa nezlievajú, neidú do vrások, sú krásne pigmentované a držia na viečkach ako pribité počas celého dňa.

IMG_1781

V každom ročnom období mám rada rozličné vône. Počas leta vyhrávajú citrusy a sviežosť, na jeseň zasa “pritvrdím” a dopriavam si aj sladšie alebo výraznejšie vône. Momentálne používam najviac vôňu Vanitas od Versace. S jeseňou a zimou sa mi spája ale aj vôňa zázvoru či čerstvo zaliatej milovanej kávy. Práve zázvor milujem, keď sa vonku ochladí, je mi zima a potrebujem sa zohriať. Vtedy si zázvor len nasekám, pridám pár plátkov citrónu, zalejem horúcou vodou, pridám lyžičku medu a mám ten najlepší nápoj na dlhé chladné večery pri krbe. Na jeseni milujem aj to, že dozrievajú tekvice – milujem domácu tekvicovú polievku s opraženými tekvicovými semienkami alebo tekvicové rizotto. Je to taká nádherná zelenina! Každému jedlu dodá úžasnú výraznú oranžovú farbu a vôňu. Navyše, ak ju nespotrebujete, slúži dokonale aj ako dekorácia.

IMG_1782

Sychravé veterné jesenné počasie prežijem len s obrovským teplým šálom, do ktorého sa celá zakrútim a trčí mi len hlava, na ktorú si dám čiapku alebo klobúk. Áno, mňa bez pokrývky hlavy v chladných mesiacoch snáď ani nestretnete.

IMG_1784IMG_1787IMG_1785

1 Comment

  • Reply
    Michaela
    25. októbra 2015 at 19:32

    tie dyne sú úžasné !!

    http://miskaholla.blogspot.sk/

  • Leave a Reply

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.